Hlavní navigace

ČD-Telematika otevírá nové vysoce zabezpečené datové centrum

14. 1. 2015

Sdílet

Nové datové centrum je vybudováno ve vysokém standardu zabezpečení, podle nejmodernějších trendů a s nepřetržitým dohledem. Prostor technologického sálu je projektován pro režim utajení stupně důvěrné. Prostory tak splňují požadavky pro umístění ICT technologií náročných zákazníků z oblasti státní správy, operátorů a velkých společností. Investice se pohybovala v řádech desítek milionů korun, výstavba trvala 5 měsíců.

„Realizovat tuto investici jsme se rozhodli na základě poptávky našich zákazníků. Ti mimo bezpečnost a flexibilitu vyžadují i rychlé a garantované připojení k optické páteřní síti z několika nezávislých směrů,“ sdělil Ing. Miroslav Řezníček, předseda představenstva ČD-T. Technici ze strany zákazníka mají díky recepční službě přístup 24 hodin denně po celý rok a nepřetržitou podporu kontaktního centra. Oprávněnost vstupu střeží mimo karty s šifrováním také rozsáhlý kamerový systém a další prvky.

Všechny non-IT technologie (napájení a klimatizace), umístěné v novém datovém centru ČD-T, jsou zálohovány za pomoci záložních zdrojů, diesel agregátů a dalších zařízení. Údržbu infrastruktury datového centra lze provádět za provozu bez jakéhokoliv přerušení. „Telekomunikační operátoři, významné internetové servery, státní správa nebo velké společnosti, jako jsou finanční instituce – to jsou subjekty, pro které je jakýkoli výpadek služeb naprosto nepřípustný. My jim žádanou spolehlivost služeb v tomto směru dokážeme nabídnout,“, upřesnil Ing. Miloš Mastník, ředitel pro obchod a marketing. Nové datové centrum je postaveno v lokalitě, která disponuje dobrým spojením MHD i automobily včetně vyhrazeného parkování pro zákazníky.

Čtěte také:
→ Kapsch earthDATAsafe: datové centrum v žulovém masivu
Zajímá vás, kam by si dnes svá data schovali Dr. No nebo pan Goldfinger?

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality