Hlavní navigace

Do Metronomu se stěhují pobočky SAPu

24. 11. 2016

Sdílet

Stěhování společností SAP Services, Concur a SAP Ariba do moderních kancelářských prostor v Metronom Business Centre v pražských Nových Butovicích bylo dokončeno. Noví nájemci se soustředili především na chytrý a efektivní způsob práce, zdravý životní styl a ekologii; budova má ostatně certifikaci BREEAM pro energeticky úsporné stavby.

S přestěhováním firma uvádí v život i myšlenku ONE SAP, jejímž cílem je blíže propojit jednotlivé týmy SAP na českém trhu. Nové kancelářské prostory byly spoluvytvářeny samotnými zaměstnanci a nabízejí nejen špičkové pracovní prostředí, ale i zázemí pro aktivní odpočinek a celou řadu volnočasových aktivit.

Na ploše o celkové rozloze 24.000 m2 spolu nyní působí zhruba 1.680 zaměstnanců ze společností SAP Services, Concur a SAP Ariba. SAP Services je jedno z největších center sdílených podnikových služeb, které působí na českém trhu a poskytuje služby v oblastech lidských zdrojů, financí, nákupu a marketingu pobočkám společnosti SAP po celém světě. „Důvodem investice do nových prostor nebyla pouze myšlenka sjednocení jednotlivých entit SAP do jednoho sídla, ale také výrazný růst, kterým celá skupina prochází,“ uvedla Andrea Hepnerová, ředitelka SAP Services, největší z přesídlených firem. SAP Services se přejmenovala z dosavadního názvu SAP BSCE (Business Services Centre Europe), nové jméno má jednodušeji charakterizovat předmět činnosti společnosti.

Snaha o vytvoření aktraktivního pracovního prostředí je trendem poslední doby a viděli jsme ho už i jiných velkých firem. Tyto totiž pochopily, že to může být významnou konkurenční výhodou v boji technologických zaměstnavatelů na trhu pracovních sil. SAP ale v zájmu o své zaměstnance jde poměrně daleko a kromě pracovního prostředí realizuje nabídku zkrácených úvazků, pracovních míst pro zaměsntance 50+, popř. pro autisty. A to jsou oblasti, do kterých se jiným zaměstnavatelům (zatím) zpravicla nechce.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality