Hlavní navigace

EMC přebírá firmy Cloudscaling, Maginatics a Spanning

13. 11. 2014

Sdílet

Každá z těchto firem přináší do portfolia řešení EMC know-how a výkonné funkce, které společnosti EMC umožní dále rozšiřovat její strategii v oblasti hybridního cloudu.

Dnešní firmy kladou na svá IT oddělení stále větší nároky a tlačí na zvyšování efektivity, na snižování nákladů a na možnosti okamžitého škálování. Možným řešením je poskytovat IT jako službu (IT-as-a-Service, ITaaS) právě prostřednictvím hybridního cloudu, který kombinuje výkon, zabezpečení a možnost kontroly privátního cloudu s flexibilitou a nákladovou výhodností cloudu veřejného.

Nové akvizice rozšiřují nabídku cloudových technologií společnosti EMC ve třech hlavních směrech:

  • možnosti poskytnout zákazníkům hybridní cloudová řešení na bázi technologie OpenStack, 
  • možnosti výběru cloudu díky datové mobilitě mezi cloudy,
  • možnosti využití nových bezpečnostních a ochranných funkcí pro nativně cloudové aplikace a data.

Cloudscaling je přední poskytovatel služeb OpenStack Powered Infrastructure-as-a-Service (IaaS) pro privátní a hybridní cloudová řešení a zakládající člen sdružení OpenStack Foundation. Jeho operační systém Open Cloud System (OCS) umožňuje správu výpočetních, úložných a síťových prostředků v cloudu.

Maginatics je poskytovatel cloudových technologií nabízející vysoce konzistentní globální názvový prostor přístupný z libovolného zařízení a místa. Rozšiřuje tak možnosti výběru hybridního cloudového řešení a flexibilitu prostřednictvím přístupových rozhraní do různých privátních a veřejných cloudů. Maginatics umožňuje jednotnou ochranu a správu dat napříč různorodými privátními, veřejnými a hybridními cloudy. Společnost EMC plánuje integraci technologií Maginatics do svého stávajícího softwaru pro ochranu dat, úložišť a služeb.

Spanning je přední poskytovatel služeb pro zálohování a obnovu dat na bázi předplatného pro nativně cloudové aplikace a data. Řešení společnosti Spanning zamezuje neplánovaným výpadkům v provozu podniků z důvodu ztráty dat v aplikacích Google Apps a Salesforce.com.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality