Hlavní navigace

Etnetera Group se stala údernou skupinou šesti firem s obratem přes čtvrt miliardy korun

2. 6. 2015

Sdílet

Etnetera Group má za sebou plodný rok. Vstoupila do spřátelených firem Fragile media a AppSatori, vytvořila nové spin-offy Etnetera Activate a Etnetera Vision a naopak se zbavila aktivit, které nezapadaly do jejího směřování. Celkově tak výrazně posílila z původních tří firem na současných šest. Na přelomu roku se přestěhovala do nádherných, sto let starých industriálních budov bývalých Parních Mlýnů v Holešovicích, kde vytvořila společný otevřený prostor, kterému říká Etneteria.

I přes transformační rok zaznamenala Etnetera Group lehký meziroční nárůst hospodářského výsledku a znovu překročila hranici čtvrt miliardy korun. Fiskální rok 2014/2015 ukončila s obratem 275 mil. Kč, v předchozím roce to bylo 262 mil. Kč.

„Daří se nám tvořit prostředí, ve kterém lidé, týmy i celé firmy prosperují a pomáhají si navzájem. Všichni teď sídlíme společně v Etneterii, kde se podařilo realizovat naše představy o inovativním, kreativním a zároveň příjemném prostředí. Věříme, že se blýská na lepší časy synergického efektu,“ popsal rozvoj skupiny její spoluzakladatel a člen představenstva Václav Bittner. „Velkou radost máme také z toho, jak se vede našim nově rozjetým start-upům. Všechny jsou alespoň v mírném zisku a jsou nastartované k dalšímu růstu,“ dodal.

Výjimečná, vysoce otevřená a lidská podnikatelská kultura skupiny má svůj základ v kultuře mateřské Etnetery, která se navíc již od roku 2011 hlásí k principům svobody v práci. V Česku patří k firmám s nejbohatšími zkušenostmi se svobodným podnikáním. „Živý zájem dalších firem o vstup do skupiny potvrzuje, že děláme něco dlouhodobě dobře. Společné hodnoty v podnikání a to, že si lidsky sedíme, je pro nás při spolupráci s novými firmami nejdůležitější,“ uvedl k tomu Martin Palička, ředitel akciové společnosti Etnetera, dodnes největší firmy ve skupině.

Etnetera Group dnes nabízí klientům ucelené portfolio služeb a technologií pro online a digitální business, od vývoje a správy náročných internetových aplikací přes pokročilé analýzy zákaznického chování na e-shopech, personalizaci, online kampaně a nákupy médií až po dodávky a správy technologií Apple a Google.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality