Hlavní navigace

FORPSI rozšiřuje své cloudové portfolio o službu Object Storage

17. 4. 2013

Sdílet

Služba FORPSI Object Storage, která běží na vlastním řešení provozovatele, se vyznačuje neomezeným prostorem pro ukládání dat, datovými centry v několika evropských zemích včetně České republiky a nejvyšším zabezpečením dat. Služba je vhodná kromě standardního ukládání dat také pro zálohování, obnovu dat v případě havárie nebo dočasné ukládání objemných dat určených k analýze.

„Uvedení vlastního řešení cloudového úložiště je logickým vyústěním v poskytování kompletní virtuální infrastruktury,“ říká Erich Syrovátka, ředitel FORPSI. „Při návrhu služby FORPSI Object Storage jsme vycházeli z našich dlouhodobých webhostingových zkušeností v oblasti poskytování úložného prostoru a ze zpětné vazby našich klíčových zákazníků. Jsem rád, že mohu FORPSI Object Storage představit jako jedno z nejprofesionálnějších a nejvyspělejších IaaS řešení nejen na tuzemském, ale i evropském trhu,“ dodává.

Firma nabízí dva způsoby účtování – pay-per-use nebo tarifní balíčky. V případě modelu pay-per-use, tedy dle skutečně využitých zdrojů, má uživatel k dispozici neomezenou diskovou kapacitu.

Služba FORPSI Object Storage je vybavena tzv. self-healing technologií. Ta při nahrávání dat automaticky vytváří další dvě kopie souboru (celkem tedy 3 kopie). Kopie jsou umístěny kvůli bezpečnosti na jiný fyzický server.

Infrastruktura FORPSI Object Storage spojuje několik strategicky umístěných datacenter po celé Evropě. Uživatel má navíc možnost si jako své primární datacentrum, ve kterém chce mít uložena data, vybrat to, které je jemu nebo jeho zákazníkům geograficky nejblíže.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?