Hlavní navigace

Google koupil Bump a posílil pozici v mobilních aplikacích

17. 9. 2013

Sdílet

Startup Bump Technologies provozuje originální aplikaci na jednoduché sdílení fotografií, videí a jiných souborů mezi uživateli. Stačí, když udělají „bump“, tedy ťuknou mobily o sebe. Aplikace, která sleduje v reálném čase senzory smartphonu, umožní identifikovat oba telefony a vymění informace o sdílených souborech. Součástí akvizice je i další aplikace Flock, která umožňuje sdílet fotografie spřízněných uživatelů ve společném fotoalbu.

Akvizice nebyla zatím oficiálně komentována, její hodnota se odhaduje mezi 30 a 60 miliony USD. Obě služby, Bump i Flock, poběží zatím beze změn.

Z technického hlediska je akvizice společnosti Bump Technologies pro Google docela důležitá. Sdílení souborů mezi mobilními uživateli patří totiž mezi málo obsazený segment aplikací a Bump navíc přináší originální řešení i zajímavou technologii.

Bump má zatím 100 milionů uživatelů mobilů iPhone, podporuje však i platformu Android a dokonce je možné, aby si „přiťukly“ i iPhone s Androidem. To se ale může do budoucna změnit. Analytici totiž očekávají, že by Google mohl podporu chytrých telefonů od Applu ukončit a ponechat Bump výhradně pro svou platformu Android.

Zdroj: IDG News Service 

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?