Hlavní navigace

Google zjednodušil své logo

3. 9. 2015

Sdílet

Jak ve svém vážně míněném žertovném článku předpověděl více než před dvěma lety známý český UX designer Petr Staníček (AKA Pixy), že k obdobnému procesu dojde u velkých firem nejpozději do roku 2018.

Z  toho pohledu Google nijak nezaostal, nová podoba loga zmíněné vizionářšké koncepty naplňuje ji ž dnes. Nicméně se mi zdá, že jeho čtyřbarevná kombinace tady už někde byla. Skoro mi to připomíná situaci mého mládí, kdy mladší bratr využíval obnošené šatstvo po svém starším sourozenci. S kombinací čtyř barev přišel už před drahnou  dobou Microsoft, který své čtyřbarevné logo Windows tak dlouho zjednodušoval, až v souvislosti s Windows 8 začal přecházet na jednobarevnou, bílo-modrou variantu. Jestli tedy příští logo Googlu bude modré, tak o tom, kdo je starší a kdo mladší bratr, již nebude pochyb.

Čtěte také:
→ Google z některých svých služeb odpojí Google+
Google postupně odřezává svoji sociální síť Google+ od svých ostatních služeb. Znamená to, že uživatelé se nebudou muset všude přihlašovat pomocí účtu Google+. První na řadě je YouTube, kde uživatelé nebudou potřebovat účet Google+, aby mohli nahrávat nebo komentovat videa.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality