Hlavní navigace

Intel představil 6. generaci procesorů Core

2. 9. 2015

Sdílet

Šestá generace procesorů Intel Core je vůbec nejvíce škálovatelná v dosavadní historii a nabízí nejširší spektrum typů zařízení od miniaturních Intel® Compute Stick přes počítače typu 2v1 až po All-in-One desktopy. Objeví se také vůbec první procesory Intel Xeon pro mobilní pracovní stanice.

Společnost Intel dnes představila rodinu procesorů Intel Core šesté generace. Přinášejí nejen vyšší výkon a dosud nejlepší energetickou efektivitu, ale nabídnou také interaktivnější práci s novými zařízeními. Procesory rovněž podporují nejširší škálu designů zařízení – od snadno přenositelného „compute stick“ přes počítače typu 2v1 a zařízení All-in-One s vysokým rozlišením až po mobilní pracovní stanice.

Procesory Intel Core šesté generace jsou postaveny na nové mikroarchitektuře Skylake a jsou vyráběny novým 14nm výrobním procesem. Nabízejí díky tomu oproti průměrnému pět let starému počítači až dvaapůlkrát vyšší výkon, trojnásobnou životnost na baterii a dokonce třicetinásobný nárůst grafického výkonu. Počítače osazené těmito procesory mohou mít zároveň poloviční tloušťku i váhu, rychleji se probouzejí z režimu spánku a baterie je udrží v provozu takřka po celý den.

Procesory Intel Core M nabízejí dvojnásobný výkon oproti současným špičkovým tabletům a budou nyní označovány úrovněmi Intel Core m3, m5 a m7, takže zákazníci se budou při výběru zařízení snáze orientovat. Rovněž řada Intel Compute Stick bude rozšířena o verzi postavenou na procesoru Intel Core M šesté generace.

Nová generace procesorů Intel se rovněž vyznačuje několika prvenstvími v oblasti mobilních zařízení. Mobilní „K“ model je odemčen pro možnost přetaktování a uživatelům nabídne vyšší míru kontroly. Nový Intel Core i5, který přinese až o 60 procent vylepšený mobilní multitasking. Poprvé budou také mobilní pracovní stanice pohánět procesory z rodiny Intel Xeon E3.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality