Hlavní navigace

Invea-Tech se dělí na dvě samostatné společnosti

23. 9. 2015

Sdílet

Společnost Invea-Tech oznámila, že 1. října 2015 dojde k jejímu rozdělení. Část firmy věnující se řešení Flowmon pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí bude dále existovat pod názvem Flowmon Networks. Oblast vývoje síťových karet a aplikací pro hardwarovou akceleraci bude dále rozvíjena novou společností Netcope Technologies. Cílem rozdělení je umožnit rychlejší rozvoj obou produktových linií na globálním trhu.

Společnost Invea-Tech vznikla v roce 2007 jako technologický start-up Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického v Brně. „Z malého týmu se nám během několika let podařilo vytvořit stabilní a rychle rostoucí společnost. Zároveň bylo čím dál zřejmější, že další rozvoj našich dvou produktových linií na světovém trhu vyžaduje vlastní strategie, cílené investice a volnou ruku pro efektivnější realizaci obchodních záměrů. Jejich osamostatnění je proto pro nás logickým krokem,“ vysvětluje Rostislav Vocilka, ředitel společnosti Invea-Tech. Podle Vocilky disponují obě oblasti vlastními produkty s různým obchodním cyklem, cílí na jiné zákazníky a čelí jiným tržním příležitostem.

Složení týmů a většina kontaktních údajů zůstává beze změny. „Pro naše partnery a zákazníky se rozdělením Invea-Tech nic nemění,“ ujišťuje Petr Špringl, obchodní ředitel řešení Flowmon pro Českou republiku. „Smlouvy i doposud platné podmínky zůstávají beze změn a automaticky přechází v rámci projektu štěpení,“ dodal Špringl. Obě společnosti zároveň pracují na tvorbě nových identit, které zjednoduší komunikaci obou značek na trhu a zvýší jejich marketingovou sílu.

Flowmon Networks bude nadále vyvíjet a zajišťovat podporu řešení Flowmon, které patří k předním nástrojům pro správu počítačových sítí a jejich zabezpečení proti pokročilým kybernetickým hrozbám. Na Flowmon celosvětově spoléhají kritické infrastruktury států, finanční instituce, poskytovatelé internetových služeb, ministerstva, výrobní firmy i menší společnosti, které chtějí vědět, co se děje v jejich počítačové síti.

Společnost Netcope Technologies, původně tzv. FPGA oddělení společnosti Invea-Tech, se bude nadále zabývat vývojem a programováním síťových karet pro hardwarovou akceleraci. „Náš tým patří k předním světovým hráčům v dané oblasti. Jako vůbec první jsme například vyvinuli síťovou kartu podporující 100G Ethernet, která si nachází zákazníky mezi poskytovateli internetu, mobilními operátory nebo provozovateli datových center,“ říká Petr Kaštovský, technický ředitel Netcope Technologies. Produkty této společnosti využívají například i firmy obchodující na největších světových burzách, které díky nim získávají výhodu rychlejší realizací obchodních strategií.

Společnost Invea-Tech začínala jako start-up v Jihomoravském inovačním centru. Díky špičkovým technologiím, které vyvíjí mimo jiné ve spolupráci s vědeckým sdružením CESNET, se jí podařilo uspět na českém trhu i v zahraničí a účastnit se řady evropských technologických projektů. Invea-Tech je partnerem nejvýznamnějších světových IT firem a pravidelně uvádí na trh nové produkty přispívající k bezpečnosti a stabilitě IT prostředí, které je předpokladem fungování dnešní společnosti.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality