Hlavní navigace

Konica Minolta nabízí řešení pro sjednocení několika dokumentu pod jediné časové razítko

25. 2. 2016

Sdílet

Firmy, které se rozhodly pro plnou digitalizaci dokumentů, mohou ušetřit za ověření jejich důvěryhodnosti. Nová služba Konica Minolta „Šanony dokumentů“ umožní opatřit jediným časovým razítkem skupinu až několika desítek dokumentů. Plná digitalizace je vhodná pro všechny firmy, ve kterých dochází k přepisu či úpravě dat z dokumentů.

„Možnost spojení desítek dokumentů pod jediné časové razítko otevírá cestou k plné digitalizaci pro většinu firem. Ty podle našich zkušeností doposud odrazovala právě povinnost nákupu velikého množství těchto razítek. V kombinaci s nutností jejich obměny každé dva roky a povinností uchovávat účetní doklady po dobu deseti let to pro ně představovalo významné náklady,“ řekl Lukáš Dziadek, ECM produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Znalecký posudek potvrdil, že je naše řešení v souladu s legislativou.“

Zákon firmám ukládá povinnost prokázat důvěryhodnost každého elektronického dokumentu, který má mít právní platnost. Tu lze ověřit kombinací časového razítka a elektronického podpisu. Časová razítka vydává oficiální certifikační autorita a jejich ceny se pohybují od 0,5 Kč do 4 Kč, podle odebíraného objemu. Stejným způsobem lze zakoupit i certifikát opravňující k elektronickému podpisu. Ten je platný pro období v řádu let a nepředstavuje významné náklady.

Při plné digitalizaci dokumentů nemusejí firmy uchovávat fyzické originály a mohou ušetřit například i za pronájem skladů a obsluhující personál. „I nižší úrovně digitalizace však mají pro firmy význam. Usnadňují vyhledávání, správu i archivaci a celkově zrychlují a zpřesňují všechny procesy spojené se zpracováním dokumentů,“ doplnil L. Dziadek.

V rámci správy digitalizovaných dokumentů poskytuje Konica Minolta rovněž multifunkční zařízení pro jejich převod do elektronické podoby. Jako jediná v České republice nabízí také službu analýzy dokumentových procesů, která se zaměřuje na nastavení optimálního řešení pro pokrytí celého životního cyklu dokumentů.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?