Hlavní navigace

Lenovo A10: první notebook s Androidem

16. 7. 2014

Sdílet

Díky kombinované funkčnosti tabletu a notebooku je Lenovo A10 ideálním řešením pro ty, kteří na cestách potřebují pracovat nebo se chtějí zabavit ve volných chvílích. Desetipalcový notebook se během chvilky dokáže díky 300° otáčivému displeji proměnit z režimu notebooku do stojánku. V tomto módu jej lze ovládat jednoduše dotyky vedenými po displeji s 1366 x 768 HD rozlišením, což uživatelé ocení při surfování na internetu nebo prohlížení obrázků. Pro ty, kteří preferují spíše využívání klávesnice, je v režimu notebooku k dispozici klávesnice AccuType s individuálně osazenými klávesami pro rychlé a pohodlné psaní.

Duální notebook běží na operačním systému Android 4.2, jeho jádro tvoří Cortex-A9 Quad Core procesor. Dále je vybaven až 2GB operační pamětí s 16 nebo 32 GB SSD úložištěm, které lze ještě rozšířit díky microSD portu. Jeden kilogram vážící notebook disponuje doslova miniaturními rozměry, jež z něj při tloušťce pouhých 17,3 milimetrů dělají skvělého společníka na cesty. Připojení k bezdrátovým sítím zajistí integrovaný Bluetooth 2.0 či Wi-Fi.

Uživatelé ocení výdrž Lenovo A10, který v plném zápřahu s připojením k internetu vydrží až 9 hodin přehrávání hudby či videa. Další zařízení lze připojit pomocí dvou USB 2.0 či jednoho microUSB portu, kdispozici je i MicroHDMI výstup pro připojení větší obrazovky.

Notebook Lenovo A10 je dostupný za cenu od 5 999 Kč s DPH.

Čtěte také:
→ Android se dostává na další PC velkých výrobců
HP dává na trh nové all-in-one PC, které bude pohánět Android. Míří i do podnikové sféry.
→ Google chce vytlačit Windows, pomoci mu má Chrome OS
Souboj gigantů pokračuje. Podle prezentací na vývojářské konferenci Google I/O, schyluje se k dalšímu kolu konfrontace s Microsoftem.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?