Hlavní navigace

Lenovo ThinkPad Helix cílí do business segmentu

26. 4. 2013

Sdílet

Speciální konstrukce umožňuje uživatelům všestranné využití Ultrabooku, což ocení nejen firemní profesionálové, ale i ti, kteří hledají výkonné zařízení pro práci doma, v kanceláři i na cestách.

„Konvertibilní Ultrabook ThinkPad Helix zcela odpovídá vysokým nárokům firemních profesionálů. Je tenký, výkonný a poskytuje vysokou výdrž na baterii. Navíc představuje dvě zařízení v jednom unikátním provedení, takže ho uživatel může přizpůsobit svým aktuálním potřebám,“ říká Jaroslav Rakušan, produktový manažer produktů Think společnosti Lenovo.

Konvertibilní novinka ThinkPad Helix disponuje jedinečným displejem typu „Rip and Flip“, který uživatelům umožňuje využít zařízení nejen jako Ultrabook, ale i jako plně výkonný tablet. Displej lze totiž od základny zcela oddělit, čímž se Helix stane lehkým tabletem s váhou 835 g.

Displej Ultrabooku Helix je možné poté otočit o 180°, připojit zpět k základně a použít v režimu stojanu pro firemní prezentace nebo po sklopení displeje jako tablet při současném připojení základny pro lepší konektivitu.

ThinkPad Helix je postavený na operačním systému Windows 8. Má displej 11,6" s vysokým rozlišením 1080p, který je chráněný odolným sklem Gorilla Glass. Vydrží pracovat až 10 hodin na baterii bez připojení k elektrické síti, a to v jakémkoliv ze čtyř možných režimů. Snadné ovládání zajišťuje mimo jiné přesné elektronické pero, které je součástí zařízení.

Lenovo ThinkPad Helix bude dostupný na českém trhu za cenu od 46 969 Kč včetně DPH.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?