Hlavní navigace

MasterCard kupuje technologickou firmu C-SAM

26. 2. 2014

Sdílet

Společnost MasterCard oznámila na kongresu Mobile World, že uzavřela smlouvu o koupi společnosti C-SAM, poskytovatele softwaru a služeb pro mobilní peněženky a zařízení. Koupí společnosti C-SAM MasterCard urychlí globální vývoj a zavádění mobilních peněženek a platebních řešení včetně rozvoje své vlastní digitální služby MasterPas. Akvizice je výsledkem globálního strategického partnerství, které obě společnosti uzavřely v prosinci 2012.

Řešení C-SAM jsou základem řady komerčních mobilních platebních služeb v Indii, Japonsku, Mexiku, Singapuru, USA a Vietnamu. Platforma C-SAM umožňuje i cílené nabídky zákazníkům, věrnostní programy, bankovnictví, služby placení účtů a složenek (Bill Pay) a nefinanční zabezpečené transakce. Know-how společnosti C-SAM v oblasti vývoje mobilních platforem umožní společnosti MasterCard společně s finančními institucemi uvádět na trh nová, moderní a bezpečná řešení.

„Životní styl dnešních spotřebitelů je digitální – nakupují novými způsoby pomocí mnoha nových produktů a zařízení. Začlenění mobilní platformy C-SAM do společnosti MasterCard nám umožní rychleji a lépe přicházet se širší nabídkou mobilních a virtuálních řešení,“ prohlásil Ed McLaughlin, ředitel společnosti MasterCard pro nové platební technologie.

Uzavření transakce podléhá schválení regulačními orgány a očekává se, že k němu dojde v prvním čtvrtletí letošního roku.

Čtěte také:
 Internetbanking je u nás populárnější než v sousedním Rakousku nebo Slovensku
On-line bankovnictví využívá alespoň jednou týdně 44 % lidí v ČR. Očekává se, že do tří let on-line platby z účtu svrhnou z trůnu dosud kralující dobírku.
→ Velcí internetoví hráči zakládají společnou platformu PIE
Společnost AT&T, Allegro Group, Facebook, Google, MasterCard a UPS zakládají Platformu pro internetovou ekonomiku (PIE). Ta má podpořit internetovou ekonomiku v ČR.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality