Hlavní navigace

MasterCard spouští v Česku on-line platby MasterPass

6. 11. 2014

Sdílet

Společnost MasterCard spouští na českém trhu MasterPass. Jde o platební službu, která umožní zákazníkům rychle a bezpečně platit u všech zapojených on-line obchodníků, a to buď na internetu nebo přímo v mobilu. Uživatelé si stáhnou nebo aktualizují aplikaci MasterCard Mobile ve svém mobilním telefonu nebo tabletu, uloží údaje o svých platebních kartách i doručovací adresu, a pak už mohou platit ve všech e-shopech v České republice i v zahraničí, které budou mít příslušné logo „Nakupuj s MasterPass“.

Nový způsob placení má přinést vyšší bezpečí a pohodlí pro zákazníky. Zákazník zadává údaje o své platební kartě i doručovací adresu pouze jednou a nemusí se registrovat u jednotlivých obchodníků. V současnosti MasterPass již využívá přes 40.000 obchodníků po celém světě.

Zabezpečení

Zákazníci nemusí při platbě opakovaně opisovat číslo své karty, zadávat soukromé údaje včetně dodací a fakturační adresy, ani bezpečností kódy CVV2, CVC2, CID. Všechny údaje bezpečně předá aplikace MasterCard Mobile prostřednictvím služby MasterPass a obchodník pak již dostane pouze vyrozumění o uskutečněné platbě. Víceúrovňové zabezpečení chrání jak před finančními podvody, tak i soukromí nakupujících.

Implementace

Pro obchodníky nepřináší zavedení nového platebního systému velké obtíže, mohou jej přidat jako alternativní platební metodu již ke stávající implementaci on-line plateb přes bránu GP webpay, kterou provozují již všechny větší e-shopy.

Čtěte také:
→ Bezkontaktní platební karty budoucnosti budou disponovat kontrolou otisku prstu
MasterCard a Zwipe oznamují uvedení první biometrické bezkontaktní platební karty na světě. Biometrické ověření nahrazuje zadávání PIN kódu.
→ E-commerce v Evropě vyrostla loni o 16%
I u nás se už jedná o lukrativní byznys: obraty e-commerce v ČR dosáhly 70 miliard Kč. V celé Evropě to bylo 363 miliard Eur.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?