Hlavní navigace

Mobilní sítě 5G se chystají v Japonsku do zkušebního provozu

19. 5. 2014

Sdílet

Největší japonský operátor NTT DoCoMo a Ericsson rozšiřují své dlouholeté partnerství v oblastech 2G a 4G o zkušební provoz 5G, který se připravuje pro tento rok. Nové technologie by měly přinést dramatický nárůst počtu mobilních širokopásmových připojení. 5G je schopno v dlouhodobém horizontu dodávat neomezený přístup informací všem a za všech okolností.

Na základě zkušebního provozu plánují Ericsson a NTT DoCoMo dosáhnout přenosový tok vyšší než 10 Gbps. Podle Seiza Onoe, CTO NTT DoCoMo systém 5G udává směr, kterým se budeme ubírat do roku 2020.

Společnost Ericsson vyvinula moderní anténní širokopásmové a vysokofrekvenční technologie umožňující kratší časové intervaly, i základnové stanice speciálně vyvinuté pro technologii 5G. Ulf Ewaldsson, senior viceprezident a ředitel společnosti Ericsson, dodává: „5G bude klíčovým prvkem vývoje společnosti směrem k co největší propojenosti. Jsem s vývojem nových technologií spokojen. Je to důležitý krok k transformaci průmyslu.”

Kromě nových anténních technologií zahrnuje proces vývoje i technologické oblasti související s širokopásmovou komunikací pomocí frekvenčních pásem s 15GHz přenosovým pásmem. Ericsson bude spolupracovat s NTT DoCoMo také na zkušebním provozu v terénu, konkrétně v japonském městě Yokosuka.

Čtěte také:
→ Jak bude vypadat mobilní síť 5G?
Budoucnost mobilní komunikace v roce 2020 plánuje sdružení METIS, jedním z důležitých článků je síť připravovaného standardu 5G.
→ Rozšíření chytrých automobilů je podmíněno dostupností rychlých mobilních sítí
Ty nejpokročilejší modely „zasíťovaných“ automobilů si budou muset počkat na technologii 5G.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?