Hlavní navigace

Mobilní zařízení jsou často vstupní branou pro kybernetický útok

20. 10. 2016

Sdílet

Podle zprávy Check Point 2015 Security Report má 42 % organizací zkušenosti s mobilními bezpečnostními incidenty, u nichž jsou náklady na nápravu vyšší než 250 000 dolarů, a 82 % organizací očekává, že počet mobilních incidentů ještě vzroste. 

„Se zvyšováním mobility zaměstnanců se tlak na IT oddělení v posledních dvou letech drasticky zvyšuje,“ říká William Ischanoe, odborník na problematiku IT bezpečnosti a hackingu Počítačové školy Gopas.

„Největším ohrožením bezpečnosti zůstává neopatrnost uživatelů, která v kombinaci s trendy jako BYOD staví IT profesionály ve firmách do velmi složité situace. Proto je pro zajištění bezpečnosti firem v současné době velice důležité, aby tito odborníci měli přehled o nejnovějších hrozbách a směrech vývoje a věděli, čemu čelí.“

Těmto aktuálním tématům a jejich řešením se budou věnovat přednášky a diskusní platformy v rámci konference HackerFest 2016, které proběhne 24. října v Praze. Účastníci konference se dozvědí, jak útočí současní hackeři, co je pro zajištění bezpečnosti podnikových systémů důležité, jaká nebezpečí číhají v kyberprostoru, jaké jsou největší aktuální hackerské hrozby, nebo k čemu hackeři využívají ovládnuté počítače.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality