Hlavní navigace

NIX.CZ čelí krátkodobým výpadkům

26. 8. 2013

Sdílet

Podle sdělení NIX.CZ Výpadky se ve všech případech týkají jednoho z přístupových swichů, který krátkodobě přestává komunikovat se zbytkem sítě. NIX.CZ dosud zaznamenal celkem šest výpadků, které nepostihly funkčnost celé sítě. V současné době jsou testována a nasazována řešení, která by měla problému do budoucna zabránit.

„Dosud jsme zaznamenali šest výpadků, které se staly od minulé neděle do dnešního dopoledne. Chtěl bych upozornit, že problém se týká pouze jedné části sítě, tedy jednoho ze switchů. Důležité je také říci, že vzniklý problém neomezuje funkčnost celého peeringového uzlu. Na odstranění příčin výpadků intenzivně spolupracujeme s výrobcem použité technologie,“ uvedl Martin Semrád, ředitel sdružení NIX.CZ.


Provoz v peeringovém centru NIX.CZ k 26.8.2013, 15:00

I když podle vyjádření NIX.CZ by výpadky neměly mít zásadní vliv na funkčnost českého internetu, řada provozovatelů síťových a serverových služeb již preventivně kontaktovala své zákazníky s informací o tom, kde je zdroj případných problémů s vnitrostátní konektivitou.

Problémy nejstaršího českého peeringového centra zřejmě mohou potěšit i Zdeňka Cendru, který  nedávno spustil projekt alternativní komeční služby peering.cz.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality