Hlavní navigace

Představuje se AirWatch Chat, aplikace pro bezpečné posílání zpráv ve firmách

24. 9. 2014

Sdílet

Zaměstnanci stále ve větší míře hledají instantní způsob komunikace, běžné spotřebitelské SMS ale firmám neposkytují bezpečnost vyžadovanou IT oddělením. Posílat důvěrné nebo soukromé zprávy přes nezabezpečené aplikace vytváří potenciálně velké riziko, a to zejména pro vysoce regulovaná odvětví, jako je zdravotnictví, vládní a právní organizace. Firmy využívající AirWatch Chat budou těžit z algoritmů v souladu se standardy FIPS a známého uživatelského rozhraní spotřebitelských aplikací na zasílání zpráv.

„AirWatch Chat umožňuje vzájemné a bezpečné odesílání zpráv v rámci organizace. Zaměstnancům poskytuje komunikaci v reálném čase a IT oddělení schopnosti robustního zabezpečení a konformity. Schopnost bezpečné interní komunikace je zvláště důležitá pro vysoce regulovaná odvětví a organizace uvědomující si bezpečnostní rizika, “ řekla Stacy Crook, ředitelka pro výzkum podnikové mobility ve společnosti IDC.

AirWach Chat bude k dispozici koncem 3. čtvrtletí 2014.

Čtěte také:
→ MDM zaostává za mobilním boomem
Elementární správu mobilních zařízení organizace uskutečňují s pomocí synchronizačních protokolů, díky nimž lze implementovat alespoň nejjednodušší pravidla. Ve chvíli, kdy tento způsob přestane vyhovovat nebo dostačovat, přijde čas pro instalaci komplexnějšího a funkčně bohatšího řešení mobile device management.
→ VMware převezme společnost AirWatch a posílí v mobilním segmentu
Díky akvizici získají zákazníci VMware ucelené řešení pro správu uživatelů, zařízení a aplikací v rámci desktopových a mobilních prostředí.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality