Hlavní navigace

Ředitelem agentury CzechTrade bude Radomil Doležal

24. 6. 2014

Sdílet

Agenturu CzechTrade převezme po Milanu Rážovi, kterého ministr pověřil řízením agentury v únoru letošního roku.  „Jsem přesvědčen, že řízení agentury CzechTrade je v rukou odborníka a především člověka z praxe, který se vyzná na světových trzích a jeho zkušenosti pomohou našim exportérům najít vhodné trhy pro své podnikání v zahraničí,“ konstatoval ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

„Nový ředitel má za úkol dále posílit samostatnou roli státní agentury CzechTrade. Poté, co byla agentura CzechTrade za vlády ODS devastována obsahově, kompetenčně i personálně, dochází konečně ke stabilizaci a CzechTrade může opět začít plnit svoji roli agentury pro podporu českého exportu,“ dodal ministr.

Radomil Doležal, vystudoval VŠE, Fakultu mezinárodních vztahů, pracoval v několika nadnárodních společnostech a byl ředitelem nejprve pro Českou a Slovenskou republiku a později pro oblast Střední
a Východní Evropy.

„V pozici generálního ředitele agentury CzechTrade bych chtěl především využít obrovského potenciálu zahraničních kanceláří ve prospěch českých podnikatelských subjektů. Tomu bude nutno přizpůsobit styl práce lidí působící za stát v zahraničí, efektivně alokovat jejich čas a poměřovat výsledky,“ uvedl Doležal.

CzechTrade je proexportní agenturou podřízenou Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí na českém trhu od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům pronikat na zahraniční trhy. V současnosti agentura CzechTrade spolupracuje se zahraničními kancelářemi v 39 zemích.

Čtěte také:
→ ČR ztrácí pozici lídra evropského ICT průmyslu, je třeba začít jednat
Podpora moderních technologií prostupuje napříč volebními programy všech politických stran. Objektivní srovnávací analýzy projektu Technologická platforma pro IT služby však naznačují něco zcela odlišného: ČR velmi výrazně ztrácí pozici lídra evropského ICT průmyslu, kterou měla v polovině poslední dekády.
→ Díky stresu na pracovišti uvažují dvě třetiny IT profesionálů o odchodu ze stávajícího zaměstnání
Studie, provedená mezi evropskými IT administrátory, ukazuje na velké pracovní vytížení IT pracovníků. Ovlivňuje to nejen jejich sociální život ale i zdraví.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality