Hlavní navigace

Tweet na 5 stránek: Twitter uvažuje o podstatném prodloužení příspěvků

7. 1. 2016

Sdílet

Již brzy možná bude možné na Twitteru zveřejňovat rozsáhlejší literární útvary než strohá sdělení.

Podle některých zdrojů Twitter zvažuje, že navýší maximální počet znaků v příspěvcích ze 140, tj. méně než jedna SMS zpráva, na 10.000, což zhruba odpovídá třístránkovému článku v časopise. Kvůli přehlednosti zobrazení však zůstane na časové ose viditelných pouze standardních 140 znaků, ke kterým přibyde tlačítko pro rozbalení zbytku příspěvku. S touto inovací Twitter přijde nejspíše během března.

Twitter již dříve prodloužil přímé zprávy ze 140 na 10.000 znaků. Tehdy ústy svého produktového manažera Sachina Agarwala tvrdil, že to byl nejčastější požadavek uživatelů.

Twitter pečlivě vyhodnocuje, jak prodloužení příspěvků ovlivní dojem a aktivitu uživatelů. Možnost přidávat velké fotografie, videa a další multimediální obsah k tweetům v minulosti vedla k poklesu angažovanosti uživatelů. Ani vytvoření samostatné sekce „Momenty“ pro tento obsah v aplikaci Twitteru se nesetkalo s příliš velkým ohlasem.

Skutečnost, že Twitter uvažuje o změně jedné ze svých charakteristických vlastností, ukazuje, že jeho šéf Jack Dorsey zkusí cokoli, aby podpořil růst počtu uživatelů. Twitter jen obtížně získává potřebnou dynamiku, aby se stal službou na masovém trhu a konkuroval rivalům jako je Facebook nebo Snapchat.

Výrazné prodloužení příspěvků se navíc zdá v rozporu s dosavadním jednoznačným zaměřením na mobilní zařízení.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?