Hlavní navigace

SAP představil analytickou službu využívající data z vesmíru

6. 1. 2017

Sdílet

„Naše partnerství s ESA vytváří prostor pro vznik nového druhu obchodních příležitostí a pomáhá tak vyplnit prostor mezi tradičním pozorováním Země a digitalizovaným podnikatelským prostředím. V řadě různých oborů se tak otevírá budoucnost aplikacím využívajícím „vesmírná“ data např. v oblasti digitálního farmaření nebo chytrých měst. Tato data dají firmám konkurenční výhodu a vytvoří nová technická pracovní místa,“ řekl Dr. Carsten Linz, vedoucí Centra pro digitalizaci ve společnosti SAP.

Služba Earth Observation Analysis nabídne nový pohled soukromým i veřejným organizacím působícím v celé řadě oborů od pojišťovnictví přes těžební průmysl a zemědělství až po maloobchod, veřejné služby nebo ochranu životního prostředí. Díky přístupu k historickým i aktuálním satelitním datům z celého světa budou moci dělat lepší rozhodnutí v základních otázkách důležitých pro jejich oblast činnosti, jako je například rozhodnutí, kudy vést dráty vysokého napětí, kde vybudovat novou prodejnu nebo kdy začít sklízet úrodu. K dispozici přitom uživatelům bude API rozhraní pro vývoj vlastních aplikací.

Německá zajišťovna Munich Re využívá službu Earth Observation Analysis pro predikci budoucích událostí a s nimi spojených rizik. „Požáry mají každoročně tragické dopady na přírodu, lidi i jejich domovy a podniky,“ upozornil Andreas Siebert, ředitel pro oblast geoprostorových řešení ve společnosti Munich Re, a dodal: „zatímco průběh požáru samotného je obtížné předpovídat, nová služba od společnosti SAP využívající satelitní data nám umožňuje přesně spočítat náklady a rizika související s požáry a dokonce odhadnout pravděpodobnost jejich budoucího výskytu. To nám ve výsledku umožní udržet nízké náklady ve prospěch našich klientů.“

Plnou verzi plánuje SAP uvolnit v průběhu prvního čtvrtletí 2017. Účtování za službu bude probíhat na základě reálného využívání.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality