Hlavní navigace

Slack chystá spoustu nových funkcí

20. 9. 2017

Sdílet

Mimo jiné se chystá několik novinek pro Enterprise Grid, podnikovou verzi Slacku, která vyšla letos v lednu. K těm patří právě ono pokročilé nastavení zabezpečení či uživatelské a administrativní funkce pro neomezený počet pracovních prostorů (workspaces). Součástí je také e-discovery API, které společnostem umožňuje zachycovat obsah.

Slack má v plánu posunout e-discovery o krok dopředu tím, že vytvoří evidenci všech systémových změn i změn pravidel, e-pozvánek, hostů připojujících se ke kanálům, stahování souborů a dalších událostí. Hlavní myšlenkou je poskytnout společnostem více možností pro monitoring toho, co se událo ve Slacku, kvůli bezpečnosti i lepší analýze.

Administrátoři Enterprise Grid a další mohou již nyní povolovat a zakazovat aplikace na úrovni pracovního prostoru, Slack má ale v plánu rozšířit tyto možnosti na širší organizaci.

„V současné době budujeme aplikaci, která v sobě zahrnuje řízení a schopnost organizace povolovat a zakazovat aplikace na podnikové úrovni,“ uvádí šéf podnikových produktů Slacku Ilan Frank. „Pracovní prostory si stále zachovají autonomii a schopnost instalovat aplikace, ale nová funkce Channel Administration, která je aktuálně ve vývoji, funguje jako jistý mega-kanál.“

„Představte si stovky tisíc zaměstnanců v jediném kanálu,“ říká Frank. „Společně s chystanou editací formátování to bude skvělý způsob, jak ve velkých organizacích šířit informce.“

Uživatelé verze Enterprise Grid mohou v příštím roce očekávat také vydání „sjednocených pracovních prostorů“, které zaměstnancům umožní sledovat obsah z různých pracovních prostorů na jediném místě.

Zdroj: Computerworld.com

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?