Hlavní navigace

Sony testuje menší verzi Xperia Z1f, zatím v Japonsku

11. 10. 2013

Sdílet

Hlavní výrobci u svých klíčových modelů zatím preferují velké displeje okolo 5” - pokud je k dispozici menší model, tak zpravidla má oproti svému většímu bratříčku i omezenou funkčnost.

Sony jde jiným směrem a pro menší verzi svého úspěšného modelu Xperia Z1 udělal jen minimum funkčních kompromisů. Model Z1f by se tak měl (až na velikost a rozlišení displeje) vyrovnat svému většímu vzoru. Zatímco model Z1 měl k dispozici 5palcový displej 1080p, verze Z1f má úhlopříčku 4,3 palce 720p. Jediný další rozdíl by měl být už jen v barvě pouzdra, Z1f bude k dispozici i v „rozpustilejších“ barvách žlutá a cyklámová.

Srdcem telefonu je čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 o frekvenci 2,3 GHz, má 2 GB RAM, 16 GB úložného prosotoru a 20 MPx fotoaparát. Z1f běží na Androidu 4.2 Jelly Bean, který je opatřen firemním skinem Sony.

Nový menší smartphone Xperia Z1f od Sony bude k dispozici v prosinci, ale zatím jen pro zákazníky japonského mobilního operátora DoCoMo. Kdy a zda bude k dispozici na globálním trhu, výrobce zatím neoznámil.

Čtěte také:
→ Společnost Sony odhalila model Xperia Tablet Z

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?