Hlavní navigace

Více než desetina českých zaměstnanců vůbec nezálohuje

8. 9. 2015

Sdílet

Ukazují to výsledky průzkumu Mobilita ve světě malých a středních firem 2015, který si nechala zpracovat společnost Microsoft. Z průzkumu je současně zřejmé, že čeští zaměstnanci si již začínají uvědomovat výhody využití cloudových technologií. Již třetina zaměstnanců českých SMB (32 %) totiž zálohuje svá data do cloudu a tudíž jakékoliv obnovení dat by tak pro ně v případě ztráty či zničení zařízení bylo jednoduché. Největší procento zaměstnanců (49 %) pak stále ještě zálohuje data na pevný disk.

Využívání cloudových technologií nahrává mimo jiné také využívání vícero různých zařízení. Lidé totiž čím dál častěji pracují nejen na počítači (82 % českých zaměstnanců) či notebooku (56 %), ale používají také chytré telefony (30 %) či tablety (12 %). „Jakmile lidé používají více různých zařízení současně, cloud jim práci podstatně zjednoduší, protože automaticky synchronizuje soubory. Rozepíšu-li tedy například dokument v počítači, mohu na něm pak později pracovat třeba z chytrého telefonu nebo tabletu,“ dodává Ondřej Novodvorský.

Průzkum Mobilita ve světě malých a středních podniků realizovala pro Microsoft Agentura Ipsos Mori. Jedná se již o druhý ročník této studie. Průzkumu se zúčastnilo 5.555 zaměstnanců malých a středních podniků ze 16 evropských zemí. V rámci České republiky se zapojilo 303 pracovníků českých malých a středních podniků, které zaměstnávají maximálně 250 osob. Průzkum byl proveden v 16 evropských zemích. Proběhl formou interaktivního panelu v průběhu ledna a února 2015.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?