Hlavní navigace

Virtualizace desktopů Citrix

2. 6. 2014

Sdílet

Díky prudkému nárůstu smartphonů, tabletů a dalších chytrých zařízení roste potřeba podniků podporovat prostředí, které zaručí nejvyšší produktivitu jejich zaměstnanců. S pokračujícím trendem rozvoje BYOD (používání vlastních zařízení zaměstnanci) rostou nároky na IT. Je třeba zajistit dostatečnou kompatibilitu, zabezpečení i ochranu dat na úrovni obvyklé v podnikovém prostředí.

Jedním z možných řešení je právě virtualizace pracovní plochy, která umožňuje využívat stávající aplikace nebo komplexní řešení v nových zařízeních a současně usnadňuje správu celého prostředí.

Další z výhod virtualizace je nezávislost na operačním systému klienta. S tím, jak se zkracují životní cykly operačních systémů, hrozí nárůst nákladů na obměnu softwarového vybavení, se kterou je navíc většinou spojena i potřeba obměny hardwaru. Tyto náklady umožňuje virtualizace významně snížit.

Pokud virtualizaci ve svém podniku ještě nepoužíváte nebo pokud vám ta stávající nevyhovuje, najdete určitě v dokumentech společnosti Citrix mnoho dobrých informací a podnětů, které vám pomohou zvládnout prudký rozvoj segmentu mobilních zařízení.

→ Přehled whitepaperů ke stažení

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality