Hlavní navigace

CCV WatchDog pro vyšší stabilitu Microsoft Dynamics NAV

12. 1. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: (c) T. L. Furrer - Fotolia.com
Pro zajištění dostupnějšího a spolehlivějšího fungování ERP systému Microsoft Dynamics NAV a propojených databázových, souborových či aplikačních serverů je určena zcela nová aplikace CCV WatchDog z dílny CCV Informační systémy. Kromě detailního monitorování stavu systémů umožňuje i zcela automatické a rychlé odstranění vybraných typů problémů.

Novinka si klade za cíl zejména předcházet obtížím, které mohou vzniknout při používání podnikového informačního systému Microsoft Dynamics NAV a tím zajistit jeho vyšší dostupnost při nižších nárocích na správu. Dozoruje v online režimu stabilitu aplikace i propojených vrstev dalších řešení a v případě chyb o nich obratem detailně informuje obsluhu či je sama automaticky řeší.

Zaměřuje zejména na oblasti:

příloha_ovladnete_sva_data

  • Udržování stálého výkonu a stability – provádí a následně automatizovaně kontroluje úspěšnou realizaci souboru údržbových aktualizací, které jinak manuálně s rizikem chyb či prodlev vykonává správce systému. Tím zajišťuje systém permanentně čistý s rychlými uživatelskými reakcemi.
  • Monitorování chodu návazných komunikačních vrstev – online sleduje a testuje bezchybnost komunikace s dalšími návaznými aplikacemi, jako jsou databázový, souborový nebo aplikační server. Umožňuje odhalit i stavy, kdy jsou sice jednotlivé vrstvy v provozu, ale vlivem přetížení nejsou reálně uživatelsky použitelné.
  • Sledování správného průběhu naplánovaných záloh - vyhodnocuje jejich úspěšné dokončení a ověřuje, zda během procesu nedošlo k nepředpokládaným chybám. Dále kontroluje, zda soubor zálohy je reálně vytvořený, má předpokládanou velikost či jej dokonce zkušebně obnoví a otestuje.

„CCV WatchDog je modulární služba s možností přizpůsobení dozorové služby konkrétním potřebám podpory zákazníka. Tato stavebnice disponuje množstvím předem připravených funkcí, které je možné sestavit do scénářů konkrétních úkolů,“ říká Roman Fuchs, ředitel divize Business Solutions v CCV Informační systémy.

Veškeré fungování CCV WatchDog je přitom koncipováno maximálně pasivně. Administrátora tak nezatěžuje průběžnými zprávami o správném běhu, ale informuje pouze v případě, kdy dojde k selhání dozorované aktivity. Následně vyhodnotí závažnost situace a podle toho zvolí nastavený způsob reakce, ať již automatické odstranění chyby či upozornění obsluhy.

Byl pro vás článek přínosný?