Hlavní navigace

Lokia WMS pro řízení skladů přináší jednoduché nasazení a výrazné úspory v logistice

7. 9. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: CCV Informační systémy
Společnost CCV Informační systémy přichází s novým softwarovým řešením pro řízení skladů. Novinku uvádí na trh pod názvem LOKIA WMS. Pochlubit se může zejména účinným řízením pracovníků ve skladu nebo přehledným zobrazením zásob na grafické mapě skladu.

Silnou stránkou podle zákazníků je také modulárnost systému, která zajištuje jednoduché nasazení do praxe. LOKIA WMS umí řešit komplikované řízení skladů pružně pomocí volitelných funkcí, které jsou poskytovány formou služby účelně podle potřeb logistiky obchodních a výrobních firem.

CCV Informační systémy patří mezi přední dodavatele logistických aplikací a řešení WMS (Warehouse Management System), které 20 let poskytuje zákazníkům. Realizovala desítky systémů pro řízení skladů na míru instalovaných na serverech zákazníka (on-premise). V současnosti zcela nově přichází s WMS systémem poskytovaným formou služby (Software as s Service).

Skladový software LOKIA WMS řídí, eviduje a vyhodnocuje skladové procesy. Zvyšuje tak produktivitu skladníků při současném omezení jejich chybovosti. Jednoduchost systému a široká paleta nadstavbových funkcí pro řízení skladového hospodářství usnadňují jeho zavedení a používání.

Nasazení za 1 den a úspora až 100 tisíc Kč měsíčně

LOKIA WMS je uživatelsky přívětivý skladový systém, který pomáhá zrychlit skladové operace a získat přehled o stavu a umístění zásob. Kapacitu skladu až do úrovně skladových přihrádek mohou uživatelé přehledně zobrazovat na grafické mapě.

WMS systém disponuje responzivní webovou aplikací dostupnou z jakéhokoli internetového prohlížeče a klientem pro mobilní čtečky čárových kódů s jednoduchým uživatelským rozhraním. Řešení je postaveno na nejmodernějších technologiích společnosti Microsoft a využívá cloudové služby platformy Azure. 

Ke službě patří také dodávka logistických konzultací a souvisejících doplňkových služeb od zavedení čteček čárových kódů až po integraci s podnikovým systémem. Samotné nasazení systému probíhá během jednoho či dvou dnů.

„LOKIA WMS umožňuje řídit komplexní skladové procesy jednodušeji než ostatní WMS systémy nebo skladové moduly ERP systémů. Přínosy na zrychlení logistiky procesů a odstranění chybovosti se dostavují okamžitě. Měsíční úspory u pilotních zákazníků již v prvních měsících po zavedení služby dosahovaly ve finančním vyjádření částky 100 tisíc korun,“ vysvětluje Tomáš Kormaňák, produktový manažer ve společnosti CCV Informační systémy.

Výběr přihrádek k průběžné inventuře a úkoly pro skladníka

LOKIA WMS zajistila zrychlení práce skladníků o více než 40 %

Jedním z pilotních zákazníků, kde proběhlo nasazení systému LOKIA WMS, je společnost PEVI, která je dodavatelem pracovních oděvů a ochranných pracovních pomůcek. Nasazení ve společnosti PEVI zkrátilo o 40 % dobu vychystávání skladovaného zboží při současném růstu obratu. Plánované zakázky jsou navíc připravené včas a chybovost vychystávání zboží se snížila o 98 %.

„Nechtěli jsme nic složitého. Důležitým kritériem pro výběr byla vedle zkušenosti CCV zejména modulárnost WMS systému. Vybrali jsme funkce, které potřebujeme, a řízený sklad jsme mohli rychle nasadit. Prakticky ihned nám přinesl detailní přehled o pořádku ve skladu či skladových pohybech. To umožňuje optimalizovat trasy skladníků a správně řídit priority u manipulace se zbožím, což vedlo k výraznému zrychlení práce ve skladu. Se zavedením skladového software LOKIA jsme schopni rychleji reagovat na potřeby zákazníků,“ hodnotí Petr Vinduška, projektový manažer PEVI.

příloha_ovladnete_sva_data

Pro představení systému LOKIA WMS je během podzimu připraven on-line webinář na úterý 26. září 2017 - registrace pro zájemce je možná bezplatně. Součástí uvedení nového produktu je slavnostní představení nového WMS systému, které proběhne 18. října v Praze - Vyskočilova v konferenčních prostorách společnosti Microsoft.

Dalsí info: www.lokiawms.cz

Byl pro vás článek přínosný?