Hlavní navigace

Ohromte svými znalostmi o víně díky mobilní aplikaci Wine Hero

27. 5. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: archiv redakce
Nová aplikace Wine Hero detailně mapuje 50 nejznámějších odrůd vín světa a desítky druhů s nimi souvisejících pokrmů. S pomocí této aplikace, sestavené špičkovými sommeliery, se už nikdy nespletete nejen při výběru správného vína ke správnému pokrmu, ale také třeba správné skleničky nebo u optimální teploty servírovaného vína.

Mobilní aplikaci Wine Hero přichystal Vinařský institut ve spolupráci se společností CCV Informační systémy při příležitosti veletrhu VINEX.

Nejedná se o první případ spolupráce těchto firem, již dříve byla uvedena trh úspěšná aplikace Globus Sommelier, kterou si za půl roku od svého uvedení na trh stáhlo téměř 8000 uživatelů. Aktuálně dochází k jejímu rozšíření i pro uživatele systémů Windows Phone a Windows 8.

Wine Hero prověří znalosti o víně

Aplikace Wine Hero obsahuje i pětiúrovňový zábavný kvíz, díky němuž si můžete ověřit a procvičit získané znalosti o odrůdách vín a jejich podávání. Jednotlivé úrovně jsou zaměřeny na následující oblasti: barvy odrůd vín, podávání a servis vín, původ nejznámějších odrůd, chuť a aroma, vhodná kombinace vína s jídlem. Herní kvíz rovněž můžete sdílet sociálních sítí se svými přáteli.

„Aplikace Wine Hero udělá radost každému, kdo má rád víno. Přináší v atraktivním animovaném prostředí množství informací o nejznámějších světových odrůdách vín a je jen na každém jejím uživateli, zda se bude chtít stát skutečným znalcem vín,“ doporučuje Ivo Dvořák, viceprezident Asociace sommelierů ČR. „Nejenže pak potěší sebe, ale jistě oslní své přátele, nadchne partnera a překvapí odborníka,“ dodává mistr světa a jedenáctinásobný vítěz sommelierských soutěží v ČR.

Názornou ukázku znalostí, které díky aplikaci Wine Hero získáte, můžete vidět na videu na You Tube.

Wine Hero je k dispozici pro smartphony jak s operačním systémem Android (na Google Play), tak i iOS (na App Storu) a kromě češtiny je k dispozici i v anglické, německé, španělské a ruské verzi. Technickým dodavatelem je CCV Informační ve spolupráci se společností Inflex.

příloha_ovladnete_sva_data

Globus Sommelier nově pro Windows Phone a Windows 8

Globus Sommelier je praktickým rádcem a inspirací při nákupu nejen vín, ale i k nim vhodných pokrmů v síti obchodního řetězce Globus. Podobně jako Wine Hero i Globus Sommerlier reaguje na velký zájem spotřebitelů o téma snoubení vín s pokrmy. Aplikace je nyní k dispozici i pro platformy Windows Phone a Windows 8 a je možné ji stáhnout na Windows Phone Store, resp. Windows Store.

V přípravě je Víno na dotek

CCV Informační systémy pak se Svazem vinařů připravuje další očekávanou mobilní aplikaci pro Vinařský fond. Rozsahem informací o víně ojedinělá aplikace využívá pro zalistování vína do mobilní aplikace ze strany moravských a českých vinařů řešení ORION eKatalog a ponese název Víno na dotek.
K dispozici by měla být již v červnu 2013.

Byl pro vás článek přínosný?