Hlavní navigace

Tradiční slovenský výrobce nábytku Decodom si zvolil IFS Applications

21. 11. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Dedocom
Třetí největší výrobce nábytku na Slovensku, společnost Decodom, buduje komplexní podnikový informační systém ve spolupráci s IFS.

Společnost IFS, která je celosvětovým specialistou na podnikové aplikace, oznámila, že společnost Decodom, tradiční slovenský výrobce nábytku, se rozhodl nasadit řešení IFS Applications, které poskytne funkce pro plánování a řízení výroby ve všech výrobních závodech společnosti, v expedičním a logistickém centru zajistí nástroje pro mobilní řízení toku zásob a s centrálou společnosti propojí celou maloobchodní síť prodejen, které společnost Decodom na Slovensku od roku 2000 postupně vybudovala.

Decodom, spol. s r.o. je tradiční výrobce nábytku pro domácnost s více než stoletou tradicí prodeje na slovenském trhu. V nedávné době společnost Decodom expandovala na domácí trh s dvaceti maloobchodními prodejnami Decodom a současně také exportuje do více než dvaceti evropských zemí, především do Německa.

Společnost Decodom hledala řešení pro plánování podnikových zdrojů (ERP), které dokáže naplno podporovat její klíčové obchodní procesy a umožní jediným systémem nahradit několik starších používaných aplikací. Po komplexním vyhodnocení trhu podnikových řešení byl pro budování komplexního podnikového informačního systému vybraný produkt od společnosti IFS. Ve společnosti bude IFS Applications k dispozici pro téměř 500 zaměstnanců, kteří budou využívat především funkcionalitu v oblasti plánování a řízení výroby a nákupu, logistiky, řízení velkoobchodu i maloobchodních provozů, správu financí a lidských zdrojů, ale také správu majetku a řízení údržby. Toto komplexní ERP řešení bude mít vliv na procesy v celé společnosti a práci všech jejích 1.300 zaměstnanců.

"Pravidelně investujeme do nových, inovativních technologií pro zvyšování produktivity a efektivity výroby. Zjistili jsme však, že pro další zvyšování výkonnosti podniku je současný informační systém limitujícím faktorem. Pro další zefektivňování našich procesů, snižování nákladů a zlepšení zákaznického servisu potřebujeme komplexní řešení, jakým IFS Applications určitě jsou," řekl při podpisu smlouvy se společnosti IFS Slovakia, generální ředitel a zároveň jeden z majitelů společnosti Decodom, Ing. Vladimír Šrámek.

příloha_ovladnete_sva_data

"Dnešním dnem zahajujeme realizaci jedné z nejkomplexnějších dodávek podnikového řešení v našem regionu. Velmi si ceníme toho, že ze všech konkurentů na trhu, si společnost Decodom zvolila právě naše řešení. Náš tým je odhodlán pokračovat v realizaci dodávky tak, aby byla jeho implementace úspěšná," uvedl v souvislosti s podpisem implementační smlouvy Ing. Jozef Kováčik, ředitel společnosti IFS Slovakia.

Podle plánu implementace bude řešení uvedeno do ostrého provozu ve dvou etapách - první část, pokrývající procesy výroby, nákupu a výrobní logistiky, bude implementována do poloviny roku 2018, a celý projekt bude dokončen do konce téhož roku.

Byl pro vás článek přínosný?