Hlavní navigace

Jak si odůvodnit koupi iPadu mini?

16. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Apple
Probuďme se. Nikdo ve skutečnosti nepotřebujeme iPad mini. Pokud potřebujete něco přenosného pro práci, koupíte si notebook nebo minimálně 10palcový tablet s externí klávesnicí.

Ale iPad mini má ostrý a jasný 7,85palcový displej (dokonce i bez Retiny); je tenký, kompaktní a lehký; a poskytuje vám přístup ke všem těm iOS aplikacím. Takže je vlastně jednoduché chtít iPad mini. Problémem je celkem horentní cena (minimálně 8 490,- korun opravdu není málo), která může poněkud zkomplikovat ospravedlnění takové koupě.

Nabízíme vám tedy pomoc v podobě dvou důvodů, proč byste měli potřebovat iPad mini i přes tu cenu.

Tento tablet můžete vzít kamkoliv. Malá velikost iPadu mini zkombinovaná s LTE funkcionalitou tvoří tablet, který můžete využít prakticky kdekoliv. A to ať už pro soukromé účely (například pro nalezení programu kina po večeři v restauraci) nebo pro účely pracovní.

Autor tohoto článku byl před několika týdny u doktora a zdržel se v čekárně. Takže vzal iPad mini a otevřel dokument, na kterém pracoval, a který měl být hotový ten samý den, otevřel textový procesor Pages (10 dolarů) a projekt dokončil.

Samozřejmě, že tu samou práci mohl udělat na 10palcovém tabletu či notebooku, ale kvůli velikosti obou člověka většinou ani nenapadne brát si je s sebou k doktorovi. Na druhou stranu iPad mini se vejde do jakékoliv příruční tašky.

Tento tablet je druhou obrazovkou, když jste mobilní. V kanceláři používáme pro práci dva velké monitory. Ve chvíli, kdy je třeba pracovat na cestě, druhý monitor jako doplněk k notebooku citelně chybí. Díru zaceluje právě třeba iPad mini.

příloha_ovladnete_sva_data

Například můžete při psaní ve Wordu na počítači provádět na iPadu mini online výzkum. Díky produktům jako je Google Docs lze také otevřít stejný dokument ve stejnou chvíli na dvou místech. V iPadu mini tak například můžete zkopírovat dlouhou webovou adresu vložit ji do onoho dokumentu a sledovat, jak se ve stejnou chvíli objeví na obrazovce vašeho počítače.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?