Hlavní navigace

10 nejlepších nástrojů pro řízení projektů

10. 8. 2020
Doba čtení: 8 minut

Sdílet

 Autor: © Minerva Studio - Fotolia.com
Projektoví manažeři na nejvyšší úrovni jsou velmi žádaní a podstatné jsou jejich metody vedení, vysoká úroveň znalostí a schopností, kterými přinášejí přidanou hodnotu do obchodních projektů. Pro úspěch řízení projektů je však zásadní mít také správnou sadu nástrojů. Důležité je, jak se projektové nástroje dokážou integrovat s dalšími aplikacemi, které se v podniku využívajíů

Nástroje pro řízení projektů jsou nutné pro to, aby týmy mohly komunikovat a spolupracovat v průběhu celého životního cyklu projektu. Mnoho z těchto nástrojů umožňuje projektovým manažerům sdílet nápady; přiřazovat, plánovat a sledovat postup úkolů a jednotlivých milníků; nastavovat a sledovat rozpočty; udržovat detaily projektu; sledovatúroveň kvality; a identifikovat rizika a problémy.

Přehled nástrojů pro projektové řízení 

Nástroj

Velikost cílové společnosti

Bezplatná verze

Bezplatná zkušební verze

Asana

50 - 1,000+

Ano

Ano

Changepoint

10 - 1000+

Ne

Ne

Celoxis

2 - 1000+

Ne

Ano

Clarizen

10 - 1,000+

Ano

Ano

KeyedIn

50 - 1000+

Ne

Ano

LiquidPlanner

2 - 1000+

Ne

Ano

Mavenlink

2 - 1,000+

Ano

Ano

Microsoft

1 - 1000+

Ne

Ne

monday.com

2 - 1000+

Ne

Ano

Wrike

10 - 1,000+

Ano

Ano

ZdrojCapterra

Asana

S webovým řešením správy projektů od společnosti Asana mohou být projekty vytvářeny a sdíleny s týmy, klienty, prodejci, dodavateli, třetími stranami a organizačními hosty. Asana umožňuje projektovým manažerům plánovat, vizualizovat cíle a milníky, nastavovat úkoly a termíny a komunikovat priority, nabídky, centrální správu a fakturaci. Asana taktéž společnostem umožňuje spravovat uživatele a administrátory a konfigurovat ověřování. Prioritní podpora je k dispozici prostřednictvím prémiových plánů, které nabízejí specializované „manažery úspěchu“, jež poskytují prvotřídní podporu a pomáhají společnostem maximalizovat využití aplikace k uspokojení jejich potřeb. Mezi funkce patří sledování chyb, správa rozpočtu, sledování času a výdajů, správa zdrojů a testování / řízení kvality. Asana nabízí také dashboardy a funkce pro spolupráci a webinářová školení pro tuto aplikaci.

Integrace: Asana se integruje s mnoha webovými a mobilními aplikacemi, jako jsou Disk Google, Dropbox, Box, Slack, Evernote, GitHub, WordPress, Jira, MailChimp, Zendesk, Xendo a mnoho dalších.

Changepoint PPM (Daptiv)

Webové adaptivní PPM řešení od společnosti Changepoint, Changepoint PPM (Daptiv), umožňuje společnostem efektivně spravovat své projekty a portfolia při současném zachování stávajících procesů. Tento nástroj je určen pro IT, obchodní a podnikové projektové kanceláře (PMO) a také pro nové týmy pro vývoj produktů. Společnosti poskytuje 360stupňový náhled na zdroje projektu a zároveň pomáhá PMO spravovat více komplexních projektů.

Celoxis

Nástroj pro správu projektů Celoxis typu „vše v jednom“ pomáhá společnostem plánovat, realizovat a spravovat složité projekty, jakož i spravovat zdroje či plánovat úkoly a průběh reportování. Vytváření přehledů je zjednodušeno prostřednictvím dashboardů založených na rolích, které nabízejí uživatelům přizpůsobitelná rozvržení (layouty), widgety a podrobné mapy. Klienti, týmy, vedoucí projektů a manažeři portfolia mohou snadno spolupracovat a sdílet soubory.

Integrace: Celoxis se integruje s produkty Disk Google, Salesforce, Zapier, Excel, Zendesk, Gmail, Kalendář Google a kancelářskými řešeními od Microsoftu.

Clarizen

Webový software pro správu projektů společnosti Clarizen pomáhá projektovým manažerům plánovat, škálovat, odhadovat, zdrojovat, provádět, plánovat a sledovat všechny aktivity. Jedná se o robustní, škálovatelné řešení, které nabízí správu portfolia projektů, plánování projektů, správu dokumentů, šablony, správu zdrojů, správu požadavků na změny a jednotlivých případů, společenskou spolupráci, správu úkolů, správu rozpočtu a výdajů, finanční řízení a přizpůsobitelné řídicí panely. Clarizen také nabízí podnikové zabezpečení, webináře, živá on-line a osobní školení, e-mailovou spolupráci pomocí Clarizen InterAct, správu rizik a panely Clarizen.

Integrace: Clarizen se integruje s řešeními Excel, Salesforce, Dokumenty Google, iCal Calendar, Active Directory Sync, Box, rozšířením pro Chrome, Holiday Loader, Quickbook, Mapy Google, Outlook, Lotus Notes, Testuff, Intacct, OneLogin, Box, Jira a Digital Proofing.

KeyedIn

Nástroj pro správu projektů a portfolia od společnosti KeyedIn je určen pro týmy profesionálních služeb, profesionály v oblasti transformace podniků a kanceláře pro řízení projektů, kteří se snaží zkrátit svoji reakční dobu. Zejména při řešení měnících se priorit, při snaze dodávat strategičtěji zaměřené projekty a při zlepšování plánování kapacit a řízení zdrojů.

Integrace: Webový nástroj společnosti KeyedIn se integruje s JIRA Software, Microsoft Dynamics CRM, GP a 365, Outlook, Quickbooks, Intacct, Salesforce, Sugar CRM, SAP CRM, Pivotal Tracker a Version One.

LiquidPlanner

Webová technologie LiquidPlanner, řízená zdroji, pomáhá projektovým týmům, vedoucím podniků a jednotlivým zúčastněným stranám přijmout nejistotu a lépe se přizpůsobit průběžně nastávajícímzměnám. LiquidPlanner si klade za cíl umožnit týmům pracovat chytřeji díky vylepšené efektivitě a využívat jejich inteligentní plánování, které se automaticky upravuje podle změn termínů dokončení. Zúčastněné strany získají v reálném čase přehled o pokroku, rizicích a rozpočtech ve všech projektech. LiquidPlanner nabízí integrované sledování času a pokročilé analýzy pro zjednodušení plánování projektů, provádění a zvýšení viditelnosti výkonu.

Integrace: Integrace zahrnují Disk Google, Drop Box, Box, Zapier, Hubstaff, Okta, Rippling, Trainual, Insightly, Cyfe, Visitortrack, APIANT, LeadMaster, Bitium, BugHerd a Bugsnag.

Mavenlink

Webové řešení pro projektový management Mavenlink sjednocuje základní funkce, takže organizace mohou plánovat a dodávat práci, spravovat finanční prostředky a zdroje projektu a spolupracovat se vzdálenými týmy a klienty. Mavenlink nabízí plánování zdrojů, účetnictví projektů a pokročilé funkce business intelligence, spolu s vlastními možnostmi reportování a 40 přednastavenými reporty. Projektové kanceláře mohou pomocí šablon replikovat a vizualizovat svůj úspěch pomocí různých nástrojů pro mapování časové osy. Mavenlink nabízí možnosti spolupráce, které umožňují týmům soustředit se na konkrétní prvky, jako jsou časové karty, zprávy o výdajích, úkoly, důkazy, soubory, žádosti o zdroje a změny objednávek. K dispozici je také přístup k dokumentaci, webináře, živé online a osobní školení a non stop podpora.

Integrace: Mavenlink se integruje s Intacct, Salesforce, NetSuite, Jira, QuickBooks a Google Drive; prostřednictvím svého API nabízí také vlastní integrace.

Microsoft PPM

Nástroj pro správu portfolia projektů společnosti Microsoft se zaměřuje na optimalizaci portfolia a pomáhá podnikům úspěšně hodnotit projekty pomocí standardizovaných procesů. Microsoft PPM využívá technologii Power BI Pro ke shromažďování celofiremních dat pro spolehlivou analýzu a vykazování.

Integrace: Integruje se s dlouhým seznamem nástrojů, včetně takových, jako jsou Excel, Skype pro podnikání, Procore, Dynamic 365, Sharepoint, Wrike, HeavyBid, MS Power BI, Replicon TimeBill, WorkOtter, ProjectManager.com, Premier, Easy Projects, GanttPRO, Celoxis, Wimi , Zoho Projects, RationalPlan, ITM Platform, GenieBelt, Meistserplan, Intellect, DBXtra, Projectplace, Genius Project, Project Insight, Conforce, JournyX, codeBeamer ALM, Tenrox PWM, Projector PSA, Viewpath, Eylean Board, PieMatrix, GamePlan, TALAIA Orchestra PP, OpenPPM, ONEPOINT Projects, Active Risk Manager, Tom‘s Planner, Triskell PPM, Talygen, STR Vision CPM, OneDesk, snagR, Alert, Roadmap, TidyEnterprise, TidyStock a TidyWork.

monday.com

Cloudový ástroj pro správu projektů na webu monday.com dodává týmům flexibilitu při zahajování projektů od nuly; případně mohou týmy využít i jednu z mnoha šablon projektů, které lze přizpůsobit tak, aby vyhovovaly pracovním postupům a dalším potřebám projektu. Tento nástroj pomáhá týmům soustředit se na cíle vysoké úrovně a zvýšit produktivitu.

Integrace: Monday.com se integruje s Google Drive, Slack, Excel, Dropbox, MailChimp, Asana, JIRA, GitHub, Shopify, Pipedrive, Zapier, Zendesk, Gmail, Kalendář Google, Findmyshift, Typeform, Time Doctor, Avaza, HoneyBook, Outlook, Integromat, Twilio Communications Cloud, Capsule, Magic Minutes, airfocus, Egnyte, LambdaTest, OpenAsset, Zoho Sprints, Cognito Forms, OpenAsset, Contractbook, VisitorTrack, Tonkean, Pastel, FastField, BugHerd, Clearlogin, Zoho Flow, 4Degrees a Shuup.

Wrike

Webový software pro správu projektů od společnosti Wrike umožňuje „vašemu týmu pracovat rychleji a chytřeji napříč vaší organizací.“ Tento nástroj pro spolupráci na úlohách pomáhá společnostem všech velikostí zlepšit komunikaci, transparentnost a odpovědnost za rychlejší výsledky. Wrike má vizuální dashboardy a funkce správy zdrojů a pracovního vytížení, které pomáhají zachovávat postup projektů v čas a v daném rozpočtu. Funkce zahrnují správu rozpočtu, sledování chyb, spolupráci, sdílení souborů, Ganttovy diagramy, správu problémů, sledování milníků, sledování dokončených procent úkolu, správu portfolia, plánování projektů, správu zdrojů, sledování stavu, správu úkolů a sledování času a výdajů.

příloha_ovladnete_sva_data

Integrace: Wrike se integruje s řešeními GitHub, Jira, Google Drive, Wrike Everywhere, Dropbox, Adobe, Salesforce, Evernote, Zapier, Slack, Hubstaff, Bitium, Marketo, QuickBooks a LinkedIn.

Čtěte také:
10 manažerských sebeklamů o agilních praktikách 

Zajímají vás informační technologie a chcete získat nadhled?

Odebírejte náš Newsletter, který posíláme zpravidla dvakrát do měsíce a který obsahuje výběr unikátních článků nejen našich autorů, ale také ze sítě mezinárodního vydavatelství IDG.

» Přihlaste se zdarma! [Odběr můžete kdykoli zrušit]

Byl pro vás článek přínosný?