Hlavní navigace

5 rozšíření Google Chrome pro vyšší produktivitu při home office (2)

12. 5. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © lassedesignen - Fotolia.com
Home office je dnes i kvůli pandemii koronaviru globálním trendem, který jen tak nevymizí. Proto bychom měli hledat nástroje, které nám pomohou lépe se vyrovnat s naší situací. Pokud pro prohlížení webu používáte Chrome, pak vám na následujících řádcích doporučíme několik rozšíření či doplňků, jež mají potenciál zvýšit vaši produktivitu.

Předchozí díl

Po instalaci doplňku klikněte na ikonku s logem Office vedle adresního řádku a vyberte si příslušnou volbu; lidé s přístupem k účtu Microsoft nebo Office 365 by měli zvolit úplně nejspodnější možnost (Sign in with a work or school account; čili Přihlásit se pomocí pracovního nebo školního účtu) a následně v případě potřeby vložit přihlašovací údaje.

Z vyskakovacího menu, které se zobrazí po kliknutí na ikonku si vyberte jednu z aplikací dostupnou v rámci daného předplatného, případně jeden z posledních souborů otevřených dříve z disku OneDrive. Další možnost „Upload and Open“ (Nahrát a otevřít) pak zobrazí volič souborů, z něhož pak může být pomocí vhodné aplikace otevřen dokument uložený na lokálním disku. (Před samotným otevřením je tento soubor automaticky nahrán na OneDrive a uložen zde do složky s názvem „Office extension“.)

Používáte raději Edge? Přestože tenhle doplněk funguje i v novém Edge na jádru Chromium, byla stejná funkcionalita integrována do nově otevřeného panelu prohlížeče. Po přihlášení v rámci Edge pomocí přihlašovacích údajů spojených s předplatným Microsoft 365 nebo Office 365 si uživatel může zvolit možnost „Office 365“ z vyskakovacího menu, které se objeví po kliknutí na ikonu ozubeného kola u nového panelu.

Zoom Scheduler

příloha_ovladnete_sva_data

Jestliže teď vaše společnost nebo organizace pořádá videokonferenční schůzky přes aplikaci Zoom a zároveň spoléhá na nástroje produktivity od Googlu, včetně například Kalendáře, pak byste si neměli nechat ujít ani toto rozšíření pro Chrome.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?