Hlavní navigace

5 rozšíření Google Chrome pro vyšší produktivitu při home office (4)

14. 5. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © backgroundstore - Fotolia.com
Home office je dnes i kvůli pandemii koronaviru globálním trendem, který jen tak nevymizí. Proto bychom měli hledat nástroje, které nám pomohou lépe se vyrovnat s naší situací. Pokud pro prohlížení webu používáte Chrome, pak vám na následujících řádcích doporučíme několik rozšíření či doplňků, jež mají potenciál zvýšit vaši produktivitu.

Předchozí díl

Chrome Remote Desktop z dílny Googlu pak nedělá nic jiného, než že automaticky přenese uživatele na webové rozhraní nástrojů společnosti pro vzdálenou plochu a vzdálenou podporu, ale to naprosto stačí. Web je v tomto případě https://remotedesktop.google.com/access/.

Odtud už vede jen jedno kliknutí na možnost „Vzdálená podpora“ a dále si stačí zvolit buďto „Získat podporu“ nebo „Poskytnout podporu“. Následně se aktivuje most, přes který může strana poskytující podporu převzít kontrolu nad druhým zařízením a v tom lepším případě pak přijít na to, kde se stala chyba.

Papier

Nestihli jste si ve spěchu ze svého pracovního stolu, případně skladu svého zaměstnavatele posbírat lepicí papírky na poznámky? Došly vám doma poznámkové bloky? Nevadí, máme pro vás řešení.

Papier je skvělým využitím nového panelu v Chromu, z něhož učiní prostor pro zapisování poznámek – ať už těch krátkých, útržkovitých či dlouhých memoárů – a vy přitom ani nebudete muset opouštět prostor prohlížeče. Výsledky jsou ukládány přímo v Chromu, takže nepotřebujete provádět žádnou synchronizaci. Což je výhoda, protože synchronizování obsahu nezávisle na formátu často neprobíhá podle našich představ.

Tohle rozšíření nabízí i určitý prostor k formátování, byť ne příliš velký, ale ve své podstatě slouží jako „skládka“ myšlenek vyjádřených v prostém textu.

příloha_ovladnete_sva_data

A největší nevýhoda? Protože si tenhle doplněk zabírá nový panel prohlížeče, pak ti, kteří jsou zvyklí spíše spouštět často navštěvované stránky namísto běžného zápisu URL do adresního řádku, mohou být trochu zmateni. Vyhledávání a vkládání adres webových stránek do příslušného řádku je však samozřejmě nadále možné i potom.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?