Hlavní navigace

5 rozšíření Google Chrome pro vyšší produktivitu při home office (5)

15. 5. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 9to5Google/Techspot.com
Home office je dnes i kvůli pandemii koronaviru globálním trendem, který jen tak nevymizí. Proto bychom měli hledat nástroje, které nám pomohou lépe se vyrovnat s naší situací. Pokud pro prohlížení webu používáte Chrome, pak vám na následujících řádcích doporučíme několik rozšíření či doplňků, jež mají potenciál zvýšit vaši produktivitu.

Předchozí díl

Checker Plus pro Google Disk

Není překvapením, že podniky, které namísto Office 365 používají spíše G Suite od Googlu, mají na výběr širokou škálu doplňků pro Chrome.

Computerworld z této škály zvolil rozšíření Checker Plus pro Google Disk, a to kvůli ústřednímu významu tohoto on-line úložiště pro G Suite i pro kteroukoliv z jednotlivých aplikací balíku – Dokumenty, Tabulky, Prezentace a další – jakožto depozitář souborů, ať už sdílených či nikoliv.

Za zmínku stojí hlavně to, že Checker Plus zobrazí uživateli upozornění pokaždé, když dojde ke změně sdíleného souboru. Po kliknutí na ikonku doplňku se na obrazovce zobrazí vyskakovací okno, které zobrazí obsah spárovaného Google Disku, v němž je možné vyhledávat a který je možné třídit. Soubory zde lze otevírat nebo přejmenovávat, a dále lze získávat odkazy pro soubor, který chcete sdílet, aniž byste museli vytvářet nový panel a otevírat Disk běžným způsobem.

příloha_ovladnete_sva_data

Stejný vývojář vytvořil také Checker Plus pro Gmail a Checker Plus pro Google Kalendář, což jsou dva samostatné doplňky, jež uživatelům přinášejí k ruce řadu nástrojů pro tyto webové aplikace, které tak můžete ovládat přímo z prostředí prohlížeče.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?