Hlavní navigace

7 věcí, které nám Microsoft neřekl o nové aplikaci Office (4)

19. 3. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Minerva studio - Fotolia.com
Nová mobilní aplikace Office pro iOS a Android je určena k tomu, aby pomohla uživatelům dokončovat „mikroúlohy“ za pochodu, a kombinuje v sobě Word, Excel a PowerPoint.

Předchozí díl

Pro on-line úložiště je nutný účet Microsoft

Přestože společnost Microsoft uvedla, že aplikaci Office lze použít bez přihlášení k jakémukoli účtu, ať už samotného Microsoftu nebo jakéhokoliv jiného, je pro přihlášení k úložišti OneDrive, čili redmondskému on-line úložišti, vyžadováno přihlášení.

Účet společnosti Microsoft, který je k odběru zdarma, přichází s 5 GB úložného prostoru na OneDrive. Více úložiště lze zakoupit samostatně.

Většina uživatelů však bude mít úložiště na OneDrive více (při 1 TB dokonce mnohem více), a to díky svým účtům na Office 365 (ať už osobním nebo poskytnutým jejich zaměstnavatelem). Pro přístup k tomuto úložišti se uživatelé budou muset přihlásit ke svým účtům Office 365.

S aplikací Office je ovšem možné svázat také řadu ukládacích služeb od jiných dodavatelů než Microsoftu, například Box, Dropbox, RushFiles nebo ShareFile. Samozřejmě po zadání příslušnýc přihlašovacích údajů.

Akce a mikroproduktivita

Nejvíce Microsoft v souvislosti s aplikací propagoval fakt, že uživatelům umožní provádět „mikroúlohy“ a být „mikroproduktivní“.

„Mikroproduktivita je příkladem setkání s uživateli tam, kde právě jsou: moderní svět stále více fragmentuje práci,“ napsal Jon Friedman, vedoucí kancelářského designu, v dlouhém příspěvku na portálu Medium. „Namísto toho, abychom lidi pouze tlačili k tomu, aby se více soustředili, jsme však zjišťovali, zda by tyto fragmentované kousky času mohly být produktivnější díky ‚mikroúlohám‘. Mikroúloha je drobný kousíček většího úkolu, jako je psaní jednoho odstavce místo práce na celém dokumentu ve Wordu. Výzkum ukázal, že mikroúlohy zvyšují pocit produktivity.“ Tyto mikroúlohy pak podle Friedmana trvají v průměru pouze mezi 20 a 30 vteřinami.

příloha_ovladnete_sva_data

Odpověď na otázku, zda vám stojí za to zabývat se prací průběžně celý den namísto jejího „skousnutí“ najednou či nadvakrát, už necháme na vás.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?