Hlavní navigace

Academic Wordsmith: kontrola plagiátorství v reálném čase

21. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: office.microsoft.com
Systémy, které sledují originalitu textu, jsou již dnes běžné a provozují je především vysoké školy. Nově je teď podobný nástroj k dispozici i studentům.

Aplikace Academic Wordsmith je určena pro uživatele Microsoft Office verze 2013 SP1. Technicky je ke stažení zdarma, pro její plnou funkčnost je ovšem potřeba zaplatit předplatné 19 dolarů za rok.

Se zaplaceným předplatným je možné odeslat ke kontrole libovolný počet  prací, které jsou kontrolovány na originalitu pomocí vlastní databáze. Systém hodnotí, zda čerpání z cizích zdrojů již nedosáhlo stavu, kdy by práce mohla být označena za plagiát. Vysoké školy v zahraničí i u nás již podané práce na plagiátorství testují, a to často nejen různé typy závěrečných a diplomních prací, ale také běžné eseje, odevzdávané v průběhu studia. Studenti sami potřebují nástroj, který by jim pomohl, aby se nedostali do situace, že jejich odevzdané dílo škola označí jako plagiát. Na pomoci jim přichází Academic Wordsmith, který navíc pracuje v reálném čase (tedy průběžně) a případné problém tak odhalí i v průběhu sestavování práce a ne až po jejím dokončení. Aplikace totiž běží nad programem Microsoft Word.

Zdroj: IDG News Service

příloha_ovladnete_sva_data

Čtěte také:
→ Univerzita po internetu
E-learning ve všech svých podobách má stále rostoucí význam ve firemním i osobním vzdělávání. Mnoho hodnotných zdrojů je navíc na internetu k dispozici zcela zdarma.
→ Build 2014: nové strategie Microsoftu
Na své vývojářské konferenci Microsoft naznačil, kterými směry se budou ubírat jeho strategie.

G+

Byl pro vás článek přínosný?