Hlavní navigace

Avast viní Microsoft za modré obrazovky při upgradu desítek (2)

1. 6. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Vypadá to, jako bychom měli řešení modrých obrazovek u upgradů Windows 10 1803 souvisejících s Avastem, o nichž informoval portál Computerworld. Technický ředitel Avastu Ondřej Vlček svá slova volil opatrně, i přesto však vrhala stín na Microsoft za jeho chybu v instalátoru upgradu.

Předchozí díl

Vlček dále pokračuje:

Naštěstí jsme nalezli způsob, jak problému předejít, a nyní všem svým zákazníkům automaticky posouváme update VPS, který zajišťuje, že k danému problému nedojde. Číslo VPS je 180524-08; všichni uživatelé využívající tuto (nebo novější) verzi by měli být na sto procent mimo riziko.

(VPS je úplná aktualizace řešení Avast Behavior Shield.)

Dále dává k dispozici komplexní proceduru sestávající s 18 kroků pro manuální navrácení vašeho počítače pro případ, že vás už chyba sejmula. Tato procedura není pro zbabělce. A není od Microsoftu – Avast ji zachytil portálu The Computer Cellar.

Za zmínku stojí, že o této chybě ani jejím možném řešení není ani zmínka ve druhém květnovém kumulativním updatu Windows 10 verze 1803, vydaném 23. května, KB 4100403.

Vlček to uzavírá zajímavou poznámkou:

V mezičase tento problém, který se podle všeho týká jen malé části našich zákazníků, i nadále vyšetřujeme. Mimochodem, v této fázi víme, že nejde o problém týkající se pouze Avastu, ale ovlivňuje i jiný software.

Na základě důkazů, které jsem viděl, a některých komentářů Avastu, jsem ochoten spekulovat, že jsme svědky další chyby instalátoru Win10 1803 podmíněného časováním. Proč tato chyba sejmula tolik kopií Avastu – i „jiného softwaru,“ který Vlček zmiňuje – zůstává záhadou. Microsoft samozřejmě neříká nic.

Gcdrm na Redditu končí svůj příspěvek tímto vyjádřením:

V reakci všem lidem, kteří psali komentáře se svými díky a zdary, a všem lidem, kteří do mého podniku psali e-maily s podobnými díky, včetně těch, kteří se nabídli, že výměnou za tuto bezplatnou radu pošlou dar nám nebo na charitu, a tak dále:

<3

Pošlete to dál.

příloha_ovladnete_sva_data

Podporujte malé a nezávislé podniky.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?