Hlavní navigace

Co je součástí nejnovější aktualizace Chromu? (3)

5. 11. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © HaywireMedia - Fotolia.com
Společně s verzí Chrome 78 přichází i text zobrazující se při přejetí kurzorem nad kartu panelu, více možností pro uživatele, co se týče úpravy stránky na novém panelu, a také zpřístupnění nuceného tmavého režimu. Podnikové uživatelé pak získávají možnost vyhledávat přímo v adresním řádku Chromu v rámci svého Disku Google.

Předchozí díl

Je zde však jeden velký háček: funkce je k dispozici pouze uživatelům G Suite Business, G Suite Enterprise nebo G Suite Enterprise for Education. „Toto chování je ve výchozím nastavení zapnuto a lze jej ovládat pomocí nastavení ‚Návrhy vyhledávání Disku Google‘ v administrátorské konzoli G Suite,“ napsal Google.

Google, stejně jako mnoho dalších výrobců softwaru, svoji práci často distribuuje ve fázích a nové prvky a funkcionality uvolňuje ve vlnách, aby případné objevivší se problémy nezasáhly všechny uživatele.

Společnost v rámci Chromu 78 zároveň završila integraci tzv. Legacy Browser Support (LBS). Počínaje Chromem 74 začal Google s dekonstrukcí dlouho dostupného doplňku a s jeho integrací přímo do prohlížeče. LBS, konfigurovaný zaměstnanci IT oddělení, automaticky otevře Internet Explorer 11 (IE11), pokud odkazy v rámci Chromu vedou na webové stránky, webové služby nebo webové aplikace, které ke svému spuštění vyžadují právě prohlížeč Microsoftu nebo jeho ovladače ActiveX. Administrátoři mohou integrovanou podporu LBS implementovat a spravovat s využitím skupinových politik nebo uživatelských nastavení tzv. Chrome Browser Cloud Managementu.

příloha_ovladnete_sva_data

K další novince Chromu 78 patří i boxy s textem, které se zobrazí ve chvíli, kdy kurzorem najedete nad kartu panelu a podržíte jej tam. Jde o tzv. „tab hover cards“, které se hodí zejména ve chvíli, kdy máte otevřených spoustu panelů najednou a v danou chvíli je tak od sebe není možné příliš odlišit.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?