Hlavní navigace

Co je součástí nejnovější aktualizace Firefoxu? (1)

17. 2. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Computerworld
Mozilla vydala Firefox 73, menší upgrade svého prohlížeče, k jehož výraznějším funkcím patří nové výchozí nastavení pro přibližování/oddalování stránek.

Softwaroví inženýři pracující na open-source prohlížeči zároveň opravili šest zranitelností, z nichž polovina byla označena štítkem „vysoké“, což je druhé nejvážnější hodnocení rizika podle Mozilly. Některé z chyb už jako vždy mohly být zneužity zločinci.

„Předpokládáme, že s vyvinutím dostatečného úsilí by některé z těchto [chyb] mohly být zneužity ke spouštění vlastního kódu,“ napsala firma o dvou z těchto chyb.

Firefox 73 lze stáhnout pro Windows, macOS a Linux přímo ze stránek Mozilly. Firefox se aktualizuje na pozadí, a tak pro získání nejnovější verze stačí prohlížeč restartovat. Pro manuální aktualizaci ve Windows roztáhněte nabídku pod třemi horizontálními čarami v pravém horním rohu, klikněte na tlačítko Nápověda (otazník v kroužku) a zvolte možnost „O aplikaci Firefox“. (Tato možnost se v macOS nachází v menu Firefox.) Následující stránka vám ukáže buď to, že je prohlížeč aktuální, nebo vás provede procesem aktualizace.

K zatím poslední aktualizaci prohlížeče ze strany Mozilly došlo 7. ledna, čili pět týdnů před tou nejnovější.

příloha_ovladnete_sva_data

Od nynějška bude Mozilla prohlížeč aktualizovat každé čtyři týdny. Společně s Firefoxem 74 bude zakončeno postupné zkracování intervalů mezi jednotlivými upgrady. Zrychlení vydávání nových verzí Mozilla oznámila v září, kdy se její zástupci nechali slyšet, že původní šestitýdenní interval bude postupně zkrácen na pět týdnů a následně na čtyři.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?