Hlavní navigace

Co je součástí nejnovější aktualizace Firefoxu? (3)

19. 2. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Mozilla.org
Mozilla vydala Firefox 73, menší upgrade svého prohlížeče, k jehož výraznějším funkcím patří nové výchozí nastavení pro přibližování/oddalování stránek.

Předchozí díl

Dny TLS 1.0 a TLS 1.1 jsou sečteny

Mozilla je stejně jako ostatní tvůrci prohlížečů v procesu rušení podpory zastaralých šifrovacích protokolů TLS (Transport Layer Security) 1.0 a 1.1.

Před více než rokem, v říjnu 2018, Mozilla oznámila, že oba standary, TLS 1.0 a TLS 1.1, přijdou o podporu Firefoxu v březnu 2020. To už je téměř nyní.

V příspěvku na blogu z 6. února Thyla van der Merweová, manažerka pro kryptografický inženýring u Mozilly, slíbila, že oba protokoly „zařízne“ Firefox 74. „Očekávejte, že Firefox 74 nabídne TLS 1.2 jako svoji minimální verzi pro bezpečná připojení, už od 10. března 2020, kdy bude [tato verze] vydána,“ napsala.

Ačkoliv van der Merweová napsala, že si Firefox zachová tzv. override (anulující či ignorující) tlačítko (které se objevuje u varování ve chvíli, kdy se uživatelé pokoušejí o přístup na webové stránky šifrované protokoly TSL 1.0 nebo TSL 1.1), poznamenala, že se současnými telemetrickými trendy „je nepravděpodobné, že se tohle tlačítko udrží nějak dlouho.“

příloha_ovladnete_sva_data

Příští verze, Firefox 74, tedy vyjde 10. března 2020, jak již bylo řečeno.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?