Hlavní navigace

Co je součástí nejnovější aktualizace Firefoxu? Třeba vylepšený manažer hesel

21. 5. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Mozilla.org
Nejnovější verze prohlížeče od Mozilly získává vylepšenou ochranu hesel, opravuje 11 chyb a přináší novinky ve funkci video obraz v obraze, která byla představena v rámci Firefoxu 71.

Mozilla nedávno vydala svůj prohlížeč Firefox ve verzi 76, jehož součástí je vylepšená ochrana hesel, ke které patří i varování před stránkami, jež mohou být oběťmi kyberzločinců, jakož i upozornění uživatelů, kteří spoléhají na hesla, o kterých se ví, že byla součástí větších úniků u jiných stránek nebo služeb.

Inženýři Mozilly zároveň zalepili 11 zranitelností, z nichž tři byly označeny jako „kritické“, což je nejvážnější kategorie Firefoxu, a další tři pak dostaly označení „vysoké“, což je jen o úroveň níže. Jedna z kritických chyb byla nahlášena renomovaným expertem Jamesem Forshawem z Project Zero společnosti Google, a ovlivňovala pouze verzi prohlížeče pro systém Windows.

Mozilla nyní svůj Firefox aktualizuje každé čtyři týdny, což je výrazně rychlejší tempo než u konkurenčních prohlížečů Google Chrome nebo Microsoft Edge. K poslední předchozí aktualizaci Firefoxu došlo 7. dubna.

Nejvýraznějších změn v rámci nové aktualizace doznal manažer hesel, nazvaný Lockwise, na který Mozilla už v minulosti kladla značný důraz.

příloha_ovladnete_sva_data

Jedna ze změn se týká nutnosti vepsat přihlašovací údaje k systému či hlavní heslo Firefoxu do příslušného formuláře pokaždé, když chcete vidět uložená hesla v prostém textu. Dalším novým aspektem manažera hesel je potom upozornění v případě, že bylo dané heslo součástí úniku či krádeže hesel v minulosti. Firefox teď také upozorní uživatele ve chvíli, kdy chce opětovně použít heslo, jež se nachází na seznamu v minulosti uniklých hesel.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?