Hlavní navigace

Jaké jsou rozdíly mezi Microsoft Office 2016, 2019 a 365? (4)

15. 2. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: blogs.office.com
Microsoft Office je asi nejpoužívanějším balíkem pro produktivitu nejen u korporátních uživatelů. Nejedná se se však o univerzální řešení, které by „v jedné velikosti sedělo všem“. Jaké jsou tedy rozdíly mezi jednotlivými verzemi?

Předchozí díl

Jak si Office rozumí s cloudovými službami

Ani Office 2016, ani Office 365 nejsou skutečně cloudovými řešeními, ale obě jsou schopny se propojit s cloudovými službami Microsoftu (a ve velice omezeném rozsahu i s některými službami třetích stran). V současné době se jak aplikace získané formou jednorázové platby Office 2016, tak aplikace nainstalované v rámci předplatného Office 365 mohou propojit se službami typu Exchange hostovaného Microsoftem, úložiště OneDrive a Skype for Business.

V dubnu loňského roku však Microsoft ohlásil významnou změnu v právech následovníků Office 2016 pro tuto oblast. Po 13. říjnu 2020 musejí být aplikace Office získané jednorázovou platbou balíku v „mainstreamovém“ podpůrném období, což znamená prvních pět let z tradičně garantovaných deseti, aby se mohly propojit s cloudovými službami Microsoftu.

Tato změna cílí na zákazníky, kteří kombinovali cloudové služby s tradičním softwarem hrazeným formou jednorázové platby, neboť v podstatě snižuje dobu, po kterou mohou být druhé zmiňované aplikace využívány v těchto organizacích, na polovinu. Zároveň ono pravidlo „po 2020“ Microsoft dále posouvá směrem k úsilí poměrně agresivně dotlačit své podnikové zákazníky k Office 365. Čímž se vůbec netají.

„Office 365 ProPlus je naším doporučeným klientem Office pro uživatele Office 365,“ píše Alistair Speirs, provozní programový manažer v dubnovém příspěvku na blogu. „To je ten klient Office, který je stále aktuální díky častým uváděním [nových] funkcí a zajišťuje tu nejlepší zkušenost s podporou.“

Podpora Office v budoucnu

příloha_ovladnete_sva_data

Dne 1. únoru odhalil Microsoft změny ve způsobu podpory Office 2019, nástupce Office 2016 v kategorii „jednorázové platby“, poté, co jej koncem roku vydá. Společnost zároveň nastínila změny v podpoře Office 365, zejména pro komponentu ProPlus – desktopové aplikace pro produktivitu – které mají nabýt účinnosti od ledna 2020. 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?