Hlavní navigace

Mapy Google umožní uživatelům psát přímé zprávy firmám

26. 11. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: CIO.com
Mapy Google dostávají novou funkci, která zákazníkům umožní psát přímé zprávy firmám. To by mělo zjednodušit kontaktování firmy za účelem dotazu nebo dokonce realizace objednávky.

Nová funkce umožní psaní zpráv přímo ze samotné aplikace. Účelem je rychlé získání odpovědí na otázky nebo zřízení objednávky, aniž byste museli opouštět prostředí Map Google. Novinka bude k dispozici pro uživatele iOS i Androidu.

Systém pro zasílání zpráv vyžaduje od podniků, aby si u Googlu vytvořily profil podniku čili „Business Profile.“ Po přidání profilu získají podniky pod svou položku v mapách tlačítko „Message“ čili zaslat zprávu. Uživatelé pak tuto možnost aktivují tak, že švihnutím prstem otevřou levé menu v aplikaci Mapy Google. Tahle novinka teoreticky umožní podnikům a jejich zákazníkům komunikovat na společné platformě. Podobný systém používá už Apple v podobě řešení Business Chat for iMessage, zatímco Facebook umožňuje podnikům a jejich zákazníkům komunikovat přes aplikaci Messenger.

V podstatě to dává dost velký smysl. Mapy Google totiž pro vyhledávání místních restaurací, obchodů, bodů zájmu a dalších lokací používá spousta lidí (i když v Česku jim úspěšně sekundují Mapy.cz od Seznamu). Přímo z Map Google už sice můžete podnikům přímo zavolat, ale novinka je přesto logickým rozšířením služeb. Podle Dietera Bohna z The Verge jde o další příklad chatovacího řešení, které je zároveň rozšířením řešení dosavadních typu Hangouts, Allo a Android Messages.

příloha_ovladnete_sva_data

Bohn dochází k závěru, že umožnit zákazníkům psát firmám přímo z prostředí Map Google je dobrá věc. Ostatně tvrdí to i Google (jak jinak…), který ve svém příspěvku na blogu píše, že protože tohle řešení odděluje podnikovou a osobní komunikaci, „nemusíte se bát, že omylem pošlete zprávu ‚miluju tě, mami‘ tomu obchodu s obuví, kterému posíláte zprávy.“

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?