Hlavní navigace

Microsoft dává podnikům dalších 9 měsíců na přechod z Exchange Serveru 2020 (1)

18. 9. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Sergej Khackimullin - Fotolia.com
Ačkoli byl konec podpory naplánován na 14. ledna 2020, společnost Microsoft uznala, že některé společnosti dosud řešení Exchange Server 2010 nemigrovaly na novější software, a poskytne jim tedy na přechod čas až do poloviny října 2020.

Společnost Microsoft tedy vydala dodatek k podpoře Exchange Server 2010 se slibem, že bude svůj on-premise podnikový software nadále obsluhovat po dobu dalších devíti měsíců.

„Po přezkoumání a analýze stavu nasazení serveru Exchange u velkého počtu zákazníků jsme se rozhodli přesunout konec rozšířené podpory pro Exchange Server 2010 ze 14. ledna 2020 na 13. říjen 2020,“ napsal Greg Taylor, ředitel produktového marketingu týmu Exchange, v pondělním příspěvku na blogu skupiny.

Rozšířená podpora je označení, které společnost Microsoft používá pro druhou polovinu své tradiční dekády podpory komerčních produktů. Přestože společnost během rozšířené podpory odmítá řešit nedostatky, které se netýkají zabezpečení (přinejmenším bez placeného plánu podpory) nebo přidávat nové funkce, stále provádí servis softwaru aktualizacemi zabezpečení.

Řešení Exchange Server 2010 Microsoft spustil v listopadu 2009.

„Vaše instalace serveru Exchange 2010 bude samozřejmě funkční i po [13. říjnu 2020]. Vzhledem ke změnám a potenciálním rizikům souvisejícím s ukončením podpory však důrazně doporučujeme migrovat ze serveru Exchange 2010 co nejdříve,“ řekl Taylor.

Taylor naznačil, že Microsoft rozšířil podporu, protože zákazníci měli potíže se splněním původního lednového termínu. „Uvědomujeme si, že přerušení podpory pro produkt, který byl tak populární a spolehlivý jako Exchange Server 2010, může být velkou změnou," řekl. „Rovněž víme, že někteří z vás jsou uprostřed upgradu na novější verzi Exchange Serveru on-premise nebo více transformačních migrací do cloudu s Office 365 a Exchange Online.“

příloha_ovladnete_sva_data

Exchange Server 2010 byl původně navržen tak, aby si podporu udržel souběžně s Windows 7. Díky rozšíření této podpory však bude namísto toho do důchodu doprovázet Office 2010 a SharePoint Server 2010.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?