Hlavní navigace

Microsoft oznámil globální dostupnost řešení Kaizala (2)

9. 4. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © pressmaster - Fotolia.com
Dva roky po úplně prvním uvedení je mobilní chatovací aplikace od Microsoftu s názvem Kaizala dostupná globálně pro všechny uživatele Office 365.

Předchozí díl

Kaizala se od mobilní aplikace Teams liší v různých ohledech a jak již bylo řešeno, je více zaměřena na dočasné pracovníky a spolupracující živnostníky.

Kaizala podle zástupců Microsoftu slouží jako doplněk Teams. Právě Teams slouží spíše pro zaměstnance, kteří jsou autorizováni v Microsoft Active Directory nebo mají účet Microsoft (MSA).

Podle Microsoftu existuje nespočet příkladů organizací, které už řešení Teams a Kaizala používají v tandemu, včetně několika aerolinek. V tomto případech jsou nástroje Teams využívány při každodenní správě, zatímco Kaizala je využívána kontraktory, kteří se starají například o catering.

Microsoft na svém blogu oznámil, že schopnosti Kaizaly integruje do Microsoft Teams v rámci procesu, který bude dokončen v průběhu následujících 12 až 18 měsíců. Více detailů ohledně cestovní mapy integrace bude k dispozici ještě v tomto čtvrtletí.

příloha_ovladnete_sva_data

Kromě všeobecnější dostupnosti Kaizaly byly oznámeny také nové funkce včetně @mentions pro označení konkrétních členů skupinové konverzace, přiřazování obrázků a schopnosti mazat zprávy do hodiny od jejich odeslání. Kromě toho je zde privátní chatovací prostor s názvem „Kaizala me“, umožňující uživatelům posílat zprávy sobě sama – třeba poznámky ze schůzky nebo připomínky.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?