Hlavní navigace

Microsoft spouští iniciativu na podporu Edge v podnicích (1)

25. 7. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Microsoft rozjíždí kampaň Edge-is-for-enterprise (Edge je pro podniky), ve které propaguje korporátní funkce dosud integrované do vyvíjeného prohlížeče.

„Dev Channel má nyní ve výchozím nastavení povolené podnikové funkce a je nachystaný na hodnocení a podpořený detailní dokumentací pro implementaci a konfiguraci,“ píšou tvůrci prohlížeče v příspěvku na blogu Microsoftu. „Nabízíme také plnou podporu pro implementaci v pilotních a výrobních prostředích skrze naše kanály komerční podpory.“

V současnosti existují dvě verze čili buildy, které jsou k dispozici pro uživatele Windows a macOS: Canary a Dev. První z nich je hrubý build aktualizovaný denně, zatímco ten druhý je o něco spolehlivější a stabilnější, a aktualizovaný týdně. Microsoft podněcuje podnikové IT administrátory – a uživatele – aby vyzkoušeli verzi Dev. (Nakonec přijde i Beta build, o kterém však Microsoft tvrdí, že bude „dostupný v následujících měsících,“ čímž naznačuje, že to bude spíše později než dříve.)

Ve speciální sekci stránky Edge Insider, zaměřené na podniky, umístil Microsoft soubor ve formátu ZIP, který obsahuje všechny soubory – včetně souborů ADMX a ADML, a dokumentu v HTML – pro používání skupinových politik na počítačích s Windows a macOS pro konfiguraci Edge ve spravovaném prostředí.

V červnu Microsoft zveřejnil preview stejných souborů a většiny skupinových politik. Nebylo ovšem snadné tyhle soubory najít, neboť Microsoft je ukryl v příspěvku na fóru Insider.

příloha_ovladnete_sva_data

Aktuální sbírka tzv. objektů skupinových politik (GPO) zahrnuje také objekty pro právu aktualizací Edge, což je něco, co v balíku předběžně uvedeném v červnu chybělo. Jedno pravidlo související s aktualizacemi, UpdateDefault, například umožňuje administrátorům specifikovat, zda a jak kopie Microsoft Edge jednotlivých pracovníků využívají službu Microsoft Edge Update, což je odnož aktualizačního programu, který řeší updaty Office. Konfigurace pravidel zahrnují úplné vypnutí aktualizací, povolení manuálních aktualizací a nabídku pouze pravidelných aktualizací na pozadí.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?