Hlavní navigace

Microsoft vydal Office 2019 pro Windows a macOS (1)

26. 9. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Microsoft
Redmondský gigant se kromě toho zavázal k tomu, že v budoucnu vydá nástupce, čímž ukončil spekulace o tom, že letošní verze bude poslední, která nebude vyžadovat předplatné.

V současné době je balík Office 2019 k dispozici pouze tzv. volume zákazníkům, tedy těm, kteří si zakupují více licencí najednou. Ostatní – tedy podniky a spotřebitelé, kteří si software kupují pouze po jedné licenci – přijdou na řadu v následujících týdnech, napsal marketingový ředitel Microsoftu pro Windows a Office Jared Spataro v příspěvku na blogu společnosti.

Microsoft svůj software dělí podle toho, jakým způsobem je za něj placeno. Rozlišuje tak licenci koupenou dopředu od té „pronajaté,“ u které je platba realizována průběžně, tedy formou předplatného.

Office 2019 je „věčnou“ (perpetual) formou licence balíku; takto se nazývá proto, že je nakupována formou jednoho poplatku předem, poskytujícího zákazníkovi právo používat program napořád. Tato licence nemá žádné datum spotřeby a uživatelé tak mohou software používat tak dlouho, jak jen chtějí.

Druhou stránkou mince je Office 365 ProPlus, tedy stejný soubor aplikací (které se liší v závislosti na tom, jestli běží na Windows nebo macOS), který je dodáván jako součást předplatného Office 365. Zákazníci mohou ProPlus používat jen do té doby, dokud odvádějí měsíční nebo roční platby za toto předplatné.

Spataro rozdíly mezi oběma verzemi zdůraznil několikrát. „Office 2019 je další on-premise verze Wordu, Excelu, PowerPointu, Outlooku, Projectu, Visio, Accessu a Publisheru,“ napsal Spataro a následně označil ProPlus jako „verzi přpojenou ke cloudu.“

příloha_ovladnete_sva_data

Zároveň však Office 2019 shodil tím, že jeho rivala, ProPlus, prohlásil za lepší volbu. „Office 365 ProPlus… přináší ten nejproduktivnější a nejbezpečnější zážitek s Office – s nejnižšími celkovými náklady na vlastnictví (TCO) za implementaci a správu,“ píše Spataro.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?