Hlavní navigace

Microsoft vymýšlí s release kanály Office 365 a Microsoft 365 (2)

26. 5. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © imageegami - Fotolia.com
Společnost Microsoft minulý týden oznámila rozsáhlé změny názvu a výchozího nastavení toho, jakým způsobem aktualizuje a upgraduje jádro Office 365, tedy lokálně nainstalované aplikace, jako jsou Word, Excel a PowerPoint.

Předchozí díl

Tyto změny – z nichž některé začaly platit okamžitě, zatímco jiné se stanou skutečností až po 9. červnu – působily na první pohled drobně, ale některé z nich přesto mají výrazný dopad na to, čeho a kdy se podniky dočkají. Každá z nich si vyžaduje samostatný rozbor.

Poznámka: V duchu jakéhosi „přejmenovávacího šílenství“ se Microsoft nedávno zbavil také označení Office 365 ProPlus, kterým doposud pojmenovával lokálně instalované aplikace – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams a podobně – které tvoří základ předplatného Office 365 nebo Microsoft 365. Novou „přezdívkou“ je Microsoft 365 Apps.

Starý název

Nový název

Insider. Někdy nazývaný „Insider Fast“.

Beta Channel

Monthly Channel (Targeted). Někdy nazývaný „Insider Slow“.

Current Channel (Preview)

Monthly Channel

Current Channel

 

Monthly Enterprise Channel

Semi-Annual Channel (Targeted)

Semi-Annual Enterprise Channel (Targeted)

Semi-Annual Channel

Semi-Annual Enterprise Channel

Poznámka k tabulce výše: Microsoft přejmenoval všechny release kanály Microsoft 365 Apps a všechno zkomplikoval přidáním nového kanálu. Jedná se o třetí konvenci pojmenování pro upgradování aplikací – Wordu, Excelu atd. – které tvoří základ předplatných Office 365 a Microsoft 365.

Seznamte se s novým kanálem, Monthly Enterprise

příloha_ovladnete_sva_data

„Doporučujeme vám, abyste používali kanál aktualizací, který vašim uživatelům poskytne nejnovější funkce Office hned, jak budou k dispozici,“ napsal Microsoft v dlouhém dokumentu podpory, v němž popisuje změny. „V uplynulých několika letech nabízel tuto schopnost Monthly Channel, v jehož rámci byly každý měsíc dodávaný nové nebo aktualizované funkce Office, ovšem bez stanoveného harmonogramu [nových] vydání.“

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?