Hlavní navigace

Microsoft vymýšlí s release kanály Office 365 a Microsoft 365 (3)

27. 5. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Společnost Microsoft minulý týden oznámila rozsáhlé změny názvu a výchozího nastavení toho, jakým způsobem aktualizuje a upgraduje jádro Office 365, tedy lokálně nainstalované aplikace, jako jsou Word, Excel a PowerPoint.

Předchozí díl

Nový Monthly Enterprise Channel bude vydáván dle předem stanoveného harmonogramu, konkrétně každé druhé úterý v měsíci, tedy v den, kterému se přezdívá „Patch Tuesday“ kvůli jeho dlouhodobé souvislosti s vydáváním bezpečnostních aktualizací pro Windows, Office a další produkty Microsoftu.

Poznámka: K prvnímu vydání Monthly Enterprise Channel došlo 12. května. Šlo o Microsoft 365 Apps verzi 2003, build 12624.20588.

Na rozdíl od dřívějšího Monthly Channel (který mimochodem nenahrazuje) není nový Monthly Enterprise Channel složen z nejnovějších novinek a funkcionalit, ale namísto toho obsahuje ty funkce, které dříve získali uživatelé kanálu Current Channel. (O tom detailněji níže.)

Ve skutečnosti mohou být nové funkce obsažené v nejnovějším Monthly Enterprise Channel pouze podskupinou dřívějších buildů Current Channel. Microsoft se totiž příliš nevyjadřoval k tomu, co přešlo do Monthly Enterprise Channel a co zůstalo „ve střižně“.

„Funkce, které jsou v současné době v Current Channel, umsejí splnit jistá kritéria pro vydání předtím, než budou součástí feature updatu pro Monthly Enterprise Channel,“ oznámila společnost. „Kvůli tomu nejsou některé z funkcí z Current Channel přímo dostupné v příštím dostupném feature updatu pro Monthly Enterprise Channel.“

příloha_ovladnete_sva_data

Jednotlivé verze Monthly Enterprise Channel budou podporovány dva měsíce, což uživatelům umožní přeskočit jen jeden upgrade. Například refresh na verzi 2003, build 12624.20588 z 12. května bude podporovaný do 12. července, což je Patch Tuesday pro daný měsíc.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?