Hlavní navigace

Microsoft vyzývá Slack bezplatnou verzí Teams (2)

19. 7. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © pressmaster - Fotolia.com
Trh softwaru pro spolupráci je stále přehřátější, čehož dalším důkazem je bezplatná verze aplikace Teams, vydaná Microsoftem. Ta nabízí přístup k základním službám bez nutnosti pořizovat si předplatné Office 365.

Předchozí díl

Microsoft pro uživatele sepsal, jak se jeho Teams liší od konkurenčního Slacku:

Srovnání Teams a Slacku podle Microsoftu

Bezplatná verze Teams

Bezplatná verze Slacku

Globální dostupost a 40 jazyků

5 jazyků

Neomezené zprávy chatu a vyhledávání

10 tisíc dohledatelných zpráv

Neomezené integrace aplikací

10 integrací aplikací

10 GB týmového úložiště + 2 GB na uživatele

5 GB úložiště

Integrované Office Online (Word, Excel, PowerPoint, OneNote), SharePoint a OneDrive

Žádná integrace s Office

Nativní audio a video hovory pro 1:1, malé skupiny a celé týmy

Pouze 1:1

 

Zajištěn je také přístup k pokročilým funkcím „inteligence komunikací,“ kterými se Microsoft poprvé pochlubil v březnu, včetně rozmazaného pozadí ve videu a překladu zpráv po řádcích.

Bezplatná varianta ovšem omezuje úložiště a další funkce a chybí jí některé schopnosti týkající se zabezpečení, souladu s pravidly a podpory, které mohou být vyžadovány podnikovými uživateli. Plná, tedy placená verze navyšuje alokované úložiště na 1 TB a zaručuje plný přístup k webovým nástrojům pro produktivitu, jako jsou Word, Excel a PowerPoint, jakož i k tradičním službám Office 365, jako jsou Yammer, Planner, SharePoint a OneDrive.

Microsoft doufá, že se mu uvedením bezplatné verze podaří k Teams přilákat širší publikum, zejména menší podniky, start-upy a freelancery. Hlavní myšlenka spočívá v tom, že uživatelé si nakonec připlatí za širší škálu aplikací a schopností ve verzích Office 365 Business a Premium, a to s tím, jak budou růst jejich požadavky, respektive potřeby. V tomto smyslu Teams fungují jako vstupní brána k ekosystémům Office 365 a Microsoft 365.

příloha_ovladnete_sva_data

„Malé a středně velké podniky jsou mnohem opatrnější, co se týče výdajů, jsou v úvodních fázích a pokračují v růstu,“ říká Lori Wrightová, hlavní manažerka aplikací pro spolupráci Office 365. „[Díky bezplatné verzi Teams] jim můžeme nabídnout soubor schopností, které mohou umožnit týmovou spolupráci způsobem, který je pro ně zdarma a umožňuje jim, aby ve správný čas přešly na placenou verzi produktu.“

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?